Manually sync videos, but automatically sync music

Discussion in 'iPod' started by lieb39, Feb 15, 2006.

  1. macrumors 6502

    lieb39

    Joined:
    Mar 17, 2005
    Location:
    Melbourne, Australia
    #1
    Hello Everyone,

    I've recently purchased a new video iPod (60Gb), and I have a lot of video to put on it. I've got about 3GB of video on it so far, but it seems that my Hard drive space on my laptop is running out. So I'm wondering if it's possible at all to have my videos on the iPod running manually (so I don't need a local copy of it) but automatically sync my music, since I often update my lyrics on my music and I want to keep my play count.

    Thanks in advance,

    lieb39
     
  2. macrumors 6502

    Joined:
    Dec 30, 2004
    Location:
    Ann Arbor, MI
    #2
    Manually managing your iTunes libary isn't designed for the purpose you mention. iTunes always keeps a local copy of your media, so your proposal wouldn't work. There may be 3rd party software to accomplish what you want, but again, that isn't how iTunes is designed.
     
  3. macrumors 6502

    Joined:
    Jan 9, 2006
    Location:
    TX
    #3
    Have you checked into an external HD? I got one in Dec. 160GB for 80 bucks. Which was worth it for me. I don't know what the smaller ones cost but I bet you could pick up a 60GB for pretty cheap and slove your problem.
     
  4. macrumors G4

    Applespider

    Joined:
    Jan 20, 2004
    Location:
    looking through rose-tinted spectacles...
    #4
    Create a smart playlist that has all your music in it but no videos

    Open up iTunes preferences and tell iTunes that you only want to synch that playlist. You should then just be able to manually drag the videos over.

    And consider the external drive - it's worth having one just for backups alone.
     
  5. thread starter macrumors 6502

    lieb39

    Joined:
    Mar 17, 2005
    Location:
    Melbourne, Australia
    #5
    Nope, that doesn't do it. It just gets rid of all my videos and goes in a similar mode of Auto update, where I can't drag anything to it. So no solution for the time being I guess...

    -lieb39
     

Share This Page