MBA 11" not charging iPhone 4?

Discussion in 'MacBook Air' started by iag48, Jan 18, 2011.

  1. macrumors regular

    Joined:
    Jan 26, 2008
    #1
    I just noticed something tonight, my MBA 11 won't charge my iPhone 4 from the right side USB. I kept getting a message saying that the USB device is drawing too much power and therefore the usb device will be disconnected. I then plugged it in to the USB on the left and it worked as expected.
    I never noticed this since I always charge it from the left USB. Can anyone else with an 11" MBA, test the charging ability of right side USB?

    Also, the fans would kick up very high when I plugged in the iPhone to the right side USB.:confused:
     
  2. thread starter macrumors regular

    Joined:
    Jan 26, 2008
    #2
    Anyone?
     
  3. 2IS
    macrumors 68030

    Joined:
    Jan 9, 2011
    #3
    I read a similar thread a while back. Not sure if it was the 11 or 13 but same basic story.
     
  4. macrumors newbie

    Joined:
    Jan 18, 2011
    #4
    Me too, apparently the amps delivered through one of the sides is reduced, so only one is suitable for charging.
     
  5. thread starter macrumors regular

    Joined:
    Jan 26, 2008
    #5
    Just got off the phone with the apple store and the genius said both USB ports should provide power to the phone.
    Making an appointment for tomorrow.
     
  6. macrumors 6502a

    Joined:
    Dec 8, 2009
    #6
    Does this issue persist when using usb powered external harddrives? I know way back on the PowerBook's that the usb didn't provide sufficient power to usb powered external harddrives.
     
  7. 2IS
    macrumors 68030

    Joined:
    Jan 9, 2011
    #7
    I just tried charging my iPhone 4 with my MBA 13 and it worked on both sides.
     
  8. macrumors 65816

    Joined:
    Apr 21, 2004
    #8
    I've always charged my i4 on either side of the mba 11 in. Never had an issue. try restarting both computers :confused: after that, well i'm out of ideas.
     
  9. macrumors 68000

    BeyondtheTech

    Joined:
    Jun 20, 2007
    #9
    No issues on either side of my base 11.6", even with hubs plugged in on both sides.
     

Share This Page