MBP Max RAM 1.5gb??

Discussion in 'Buying Tips and Advice' started by sulhaq, Aug 28, 2006.

  1. sulhaq macrumors regular

    sulhaq

    Joined:
    Jul 29, 2006
    #1
    I recently bought a standard Black MacBook and upgraded the RAM to 2gb from Newegg. The Laptop turned out to be DoA after a week's use. Since it was my 2nd purchase and both turned out to be DoA I decided to wait for the Meroms and just hold off until then and use my trusty hp for a while more.

    My question is this. If I buy the low-end Merom MBP when it comes out considering it has all the same configuration as the lowest standard MBP in the market today will I be able to insert only 1 1gb stick into it or both?

    I don't wanna pay almost $500 more and have 500mb less RAM. That's kinda retarded because I mostly need faster processing power and not much reliability on the graphics card.
     
  2. Chundles macrumors G4

    Chundles

    Joined:
    Jul 4, 2005
    #2
    You can go to 1.5GB without removing the 512MB already installed. If you want to remove the 512MB stick it comes with you can go to 2GB.
     
  3. Pressure macrumors 68040

    Pressure

    Joined:
    May 30, 2006
    Location:
    Denmark
    #3
    The cheapest MacBook Pro comes with 512MB ram as standard but if you already have 2x1GB modules you can just remove the standard 512MB ram and insert both your 1GB modules for a total of 2GB ram.
     
  4. MRU macrumors demi-god

    MRU

    Joined:
    Aug 23, 2005
    Location:
    Ireland
    #4
    They come with 512, but split onto two memory chips so 2x 256 ?

    If you add 1gb you will only have 1.25 not 1.5
     
  5. Temujin macrumors 6502a

    Temujin

    Joined:
    Oct 1, 2005
    Location:
    Copenhagen
    #5
    No, they come with a single 512 stick
     
  6. Chundles macrumors G4

    Chundles

    Joined:
    Jul 4, 2005
    #6
    That's for a MacBook, the MacBook Pro comes with one stick of RAM in all configs. A demi should really know this...

    To the OP, keep you RAM, it will work in the MacBook Pro, remove the 512MB stick (keep it though incase you need AppleCare assistance) and bung both 1GB sticks in there. 2GB and a super speedy machine await.
     
  7. MRU macrumors demi-god

    MRU

    Joined:
    Aug 23, 2005
    Location:
    Ireland
    #7
    Doh!! :p :D I did put a question mark at the end so it was a question as well as a reply as I wasnt 100% :)
     
  8. sulhaq thread starter macrumors regular

    sulhaq

    Joined:
    Jul 29, 2006
    #8
    Thanks everyone. I was just concerned that you couldn't remove the 512mb stick that comes pre-installed with the MBP, but it seems you can so all's good.
     
  9. miles01110 macrumors Core

    miles01110

    Joined:
    Jul 24, 2006
    Location:
    The Ivory Tower (I'm not coming down)
    #9
    I put an extra 1 GB stick in my MBP (total 1.5 GB). Runs like a charm :)
     

Share This Page