MBP shuts down when the cable is diconected!!!!

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by -Escher-, Jun 16, 2006.

  1. -Escher- macrumors member

    Joined:
    Dec 28, 2005
    #1
    Usually I have my MPB connected to the power cable and everything works fine...

    BUT when the cable is disconected, the computer shuts down sudenly after 5-10 minutes of use even with the full batery...I've tried to change battery saving settings but didn't work........


    ANY CLUE????????

    thanks
     
  2. janey macrumors 603

    janey

    Joined:
    Dec 20, 2002
    Location:
    sunny los angeles
    #2
    Try trashing the file in /Library/Preferences/SystemConfiguration called com.apple.PowerManagement.plist
     
  3. WildCowboy Administrator/Editor

    WildCowboy

    Staff Member

    Joined:
    Jan 20, 2005
    #3
    After this happens, how does the battery level read using the LEDs on the battery? And does the battery level read a good amount if you plug the machine in and start it back up?

    Just trying to see whether it's just a bad battery or something else...
     
  4. -Escher- thread starter macrumors member

    Joined:
    Dec 28, 2005
    #4
    Actually, the battery LEDs are completely off...all of them....Even with the power cable conected....But when I press the buttom on the battery by the LEDs, ALL of them turn on (either with or without the cable conected)....So it seems that the battery is ok right??
     
  5. -Escher- thread starter macrumors member

    Joined:
    Dec 28, 2005
    #5
    Just did (+restart)....didn't work....
     
  6. FongMan macrumors regular

    FongMan

    Joined:
    Feb 4, 2006
    #6
    i had the exact same problem. When the cable isn't plugged in it would shut down at random times. i took it to an apple store and they replaced it for free and now it's working fine :)
     

Share This Page