MBP - SSD/HD set up for Audio Production?

Discussion in 'Digital Audio' started by logicpro7, Nov 25, 2012.

  1. macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 25, 2006
    Location:
    London UK
    #1
    Hey guys,
    Just wondered how you all set up your samples and libraries etc on your Macs.

    I have a 13" 2012 MacBook Pro i5 with 16GB RAM, 256GB Samsung 830 SSD and a 500GB Momentus XT Hybrid HD all fitted inside.

    Now the OS and Apps are installed on the SSD which is running pretty fast with read and writes at 415/475.

    When i install a VST it all gets installed to the SSD, but when i install an Instrument plugin should i install the whole thing to the HD or install to the SSD and library to the HD?

    Also setting up Logic Pro for recording audio, is it best to select the HD as a scratch disk to record vocals etc to?


    Thanks.
     
  2. macrumors 6502

    Joined:
    Jul 21, 2011
    #2
    I'd put the instruments on the SSD and record to HDD, that's what I do and it works really well
     
  3. macrumors 6502

    Joined:
    Oct 31, 2012
    #3
    how did u get both in there did you take out the optical drive ? i have a macbook pro and was trying to see how i can make my settup like this. i produce in windwos with ableton but i want to move over to mac and logic ( thats why i bought a macbook pro lol )
     
  4. thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 25, 2006
    Location:
    London UK
    #4
    Yes i removed the optical drive and bought a hd caddy from ebay for the second drive to fit and a optical drive external usb enclosure. About £20 for both.
     

Share This Page