mDNSResponder

Discussion in 'MacBook Air' started by pieuk, Jan 25, 2013.

  1. macrumors member

    Joined:
    Dec 25, 2011
    #1
    Help! Recently my mac has been firing up its fans at nearly full wack and its every time I plug in my Ethernet cable (via the apply convertor of course)

    I go to istat nano and it shows in processess, that mDNSResponder is running at 50% etc. I am pretty convinced this must be the problem. as the cpu temp and fans cool/slow down when i physically remove the ethernet...

    help? this is so frustrating
     
  2. macrumors demi-god

    ChristianJapan

    Joined:
    May 10, 2010
    Location:
    日本
    #2
    Did you had recently some devices attached which support Bonjour / sharing their name and services.
    When of properly detached sometime that daemon runs crazy and try to discover the network. Saw that recently too but played a lots with AFP shares over network.

    Tell us a bit more. You can also kill the process (but make sure to have no active files in use)
     
  3. thread starter macrumors member

    Joined:
    Dec 25, 2011
    #3
    hi there,

    not heard of bonjour before, so cant imagine id have done that?

    i tried typing killall etc didnt seem to do anything:/ probably entering it wrong perhaps
     
  4. macrumors demi-god

    ChristianJapan

    Joined:
    May 10, 2010
    Location:
    日本
    #4
    Did you connected another Mac , camera, NAS, printer via network ?
     
  5. thread starter macrumors member

    Joined:
    Dec 25, 2011
    #5
    none of those bud. I am in halls, dont set any of that stuff up here. Its just me my laptop and the ethernet cable lol
     

Share This Page