menu bar problems.....

Discussion in 'Mac Help/Tips' started by idkew, Jun 10, 2002.

  1. idkew macrumors 68020

    idkew

    Joined:
    Sep 26, 2001
    Location:
    where the concrete to dirt ratio is better
    #1
    well, my menu bar has been acting weird as of late. it goes blue, doesn't work or update the time and battery status... I have tried to replace the menu resources deep in system, but it hasn't helped... anyone ave any ideas?

    i have attached a .jpg of what is happening, and amazingly enough a screen shot captured the problem?!?!:confused: although the bottom half of all the icons are sometimes blue.

    oh yeah- a restart fixes it, until i click one of them again.
     

    Attached Files:

  2. britboy macrumors 68030

    britboy

    Joined:
    Nov 4, 2001
    Location:
    Kent, UK
    #2
    Are you using, or have you in the past installed, something like Fruitmenu, or another program that alters things in the menu bar?
     
  3. idkew thread starter macrumors 68020

    idkew

    Joined:
    Sep 26, 2001
    Location:
    where the concrete to dirt ratio is better
    #3

    yes and no. right now i have a little thing that shows my processor use in the bar, but this was happening far, far before i installed that.... but i have "hacked" my os to do what i want quite a bit....:p
     
  4. britboy macrumors 68030

    britboy

    Joined:
    Nov 4, 2001
    Location:
    Kent, UK
    #4
    That probably your problem then. Was this happening in .1.4 too? (i assume you're using .1.5)

    Hacking the OS is.... risky :p
     
  5. idkew thread starter macrumors 68020

    idkew

    Joined:
    Sep 26, 2001
    Location:
    where the concrete to dirt ratio is better
    #5
    since .1.3 maybe..

    this has been around for a long time, i am just finally getting fed up with it......


    so, new question:

    what files are running the menu bar, so that i may replace them?
     
  6. macstudent macrumors 6502

    macstudent

    Joined:
    Feb 12, 2002
    Location:
    Milwaukee, WI
    #6
    I have encountered the same problem when I used video mirroring on my ibook 700. Selected icons turn blue. but if I refresh the screen it reverts to normal. And I am not using any os hacks... yet.
     

Share This Page