Messages Badge Issue

Discussion in 'OS X Mountain Lion (10.8)' started by GaresTaylan, Feb 20, 2012.

  1. macrumors 6502a

    Joined:
    Nov 11, 2009
    #1
    Hey everyone. On Messages, Ive encountered an issue where the icon in the dock shows I have 1 unread message. Thing is, I have no open messages. Im not sure if I closed one without clicking on it first or what.

    From what Ive noticed, if I have say, 4 unread messages and I open the app up, then click on the message window containing those 4 unread messages... it will drop the number on the badge. If I click out of messages, the number goes back up. Its like its not permanently marking them as read when I click that message box.

    Any ideas???
     
  2. macrumors regular

    Joined:
    Nov 15, 2007
  3. macrumors regular

    Joined:
    Jul 16, 2002
  4. macrumors regular

    Joined:
    Mar 31, 2010
    #4
    Where? I can't see a feedback option either in the messages app, or on Apples feedback page. The messages beta page didn't help much either.
     
  5. macrumors regular

    Joined:
    Jul 16, 2002
  6. macrumors regular

    Joined:
    Mar 31, 2010
  7. macrumors regular

    Joined:
    Jun 16, 2009
    #7
    Anyone else noticing the badge counts are much better recently?
     
  8. macrumors 68020

    Joined:
    May 1, 2009
    #8
    My badges are displaying double the actual number of messages. It's been very annoying lately.
     
  9. macrumors 68040

    Watabou

    Joined:
    Feb 10, 2008
    Location:
    United States
    #9
    This has been happening to me too recently (on Lion).

    I found a sort of a temporary fix though: Open up Terminal and type: "killall Dock" without the quotes and that fixes the problem for me.
     
  10. 3bs
    macrumors 603

    3bs

    Joined:
    May 20, 2011
    Location:
    Dublin, Ireland
    #10
    That does fix it but it's annoying having to keep doing it and it happens several times a day to me.
     
  11. macrumors 68040

    Watabou

    Joined:
    Feb 10, 2008
    Location:
    United States
    #11
    Are you running Lion? I think the Messages app in Mountain Lion fixes the problem. I don't have this problem anymore.
     
  12. 3bs
    macrumors 603

    3bs

    Joined:
    May 20, 2011
    Location:
    Dublin, Ireland
    #12
    It happened to me in Lion and now also in Mountain Lion. I did an upgrade, not a clean install so that might be the issue but Apple shouldn't expect everyone to be doing a clean install anyway.
     
  13. macrumors 604

    bushido

    Joined:
    Mar 26, 2008
    Location:
    Germany
    #13
    used to happen to me on Lion but ML has a new iMessages built and works just fine so far
     

Share This Page