metax wont write

Discussion in 'Apple TV and Home Theater' started by rockos, May 30, 2008.

  1. macrumors member

    Joined:
    Jan 27, 2007
    #1
    hey guys i need some help. i have over 500 movies and trying to tag them with metax. every movie is in mp4 format by using visualhub. everytime i go to try and tag a movie with metax i get a zero bytes warning. saying and writing would have caused data loss. what is this and how to do i fix it. i did a search here first and only found one other fourm post but he had zero replies back in march. thanks again.

    i am using a macbook with lepard 10.5.3
    also using and external 1TB HD through USB.
     
  2. macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 7, 2007
    Location:
    Newton, MA
    #2
    You might try emailing the developer -- go to his website and send him an email. He's very responsive.
     
  3. macrumors 6502

    Joined:
    May 23, 2006
    Location:
    Cold Copenhagen
    #3
    Just to be sure, are you using the newest version of MetaX 2.4.5?
     
  4. macrumors 6502

    Joined:
    Jun 15, 2007
    #4
    I've had this error this past week too. Actually, I've had many problems with X in the last couple of weeks. :mad:
     
  5. macrumors regular

    Joined:
    Apr 22, 2008
    #5
    the only time i've had this problem was earlier this week, the very first time using metax. It was giving me the error because the movies i was editing were on a drive i didn't have permission to write to, meaning i had read-only access. In my case my movies were on the windows partition.
     
  6. thread starter macrumors member

    Joined:
    Jan 27, 2007
    #6
    well i uninstalled and reinstalled metax and still getting the same errors. so i have no idea. with over 600 movies to tag i wish it was working like it used to. i am using the latest version as well.


    any other ideas would be greatful
     
  7. macrumors regular

    frankiepdx

    Joined:
    Dec 28, 2007
    Location:
    Portland OR
    #7
    +1 on emailing the developer. Also, some apps don't completely uninstall. Programs like AppCleaner will get you back to a fresh install. Maybe you could try the reinstall method again.
     
  8. Guest

    Joined:
    Oct 31, 2005
    #8
    Try selecting the "large file size" option in the preferences, that fixed the same problem for me. :)
     
  9. thread starter macrumors member

    Joined:
    Jan 27, 2007
    #9
    so the only way i can get metax to work is to put the movies onto my black macbook HD and then run metax. then i can put the movies either back on my external HD or i can put them on my time capsule HD.

    it is fine because it works just sucks because it is an extra two steps. trasfering 50 movies at a time to the macbook then running metax then putting them back on the external.

    but atleast that works
     

Share This Page