Midi Audio Output

Discussion in 'Digital Audio' started by SUPERNOVA, Jan 23, 2007.

  1. SUPERNOVA macrumors newbie

    Joined:
    Jan 22, 2007
    #1
    Just recently while trying to run Age of Empires or Halo on my Macbook Pro a message pops up while trying to load the game saying, "sound could not be initialized..." It refers me to go into Application and Midi and ensure my audio output is set at 44khz and 16 bit. But when I get as far as audio the audio output it says, "audio output not supported" in the field where I would expect to make this change. Any ideas how to fix this? :confused:
     
  2. SimonTheSoundMa macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 6, 2006
    Location:
    Birmingham, UK
    #2
    Go into terminal and type;

    Code:
    sudo killall coreaudiod
    Input your admin password.
     
  3. SUPERNOVA thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 22, 2007
    #3
    didn't work.. nothing happened

    I tried but no luck. I'm getting the same msg. Any other ideas?
     
  4. CanadaRAM macrumors G5

    CanadaRAM

    Joined:
    Oct 11, 2004
    Location:
    On the Left Coast - Victoria BC Canada
    #4
    I'm not where I can test this but I heard of one trick -- open GarageBand, and then close it again.
     
  5. SUPERNOVA thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 22, 2007
    #5
    brilliant!

    that did it.. it's works! cheers!! :)
     

Share This Page