Mounting a Harddrive Disk

Discussion in 'Mac Apps and Mac App Store' started by revenuee, Oct 11, 2003.

  1. revenuee macrumors 68020

    revenuee

    Joined:
    Sep 13, 2003
    Location:
    A place where i am supreme emporer
    #1
    Okay, so i'm testing out OS 10 today,

    And as i start it up, i can't mount my SCSI drive,

    The ATA mounted fine

    and my Firewire external mounted fine,
    but i don't see the SCSI, since i'm new to this OS (just moved from 9.2) i'm not really sure how to find the disk and mount it, some help would be appreciated.,

    thanks - revenuee
     
  2. LimeiBook86 macrumors 604

    LimeiBook86

    Joined:
    May 4, 2002
    Location:
    Go Vegan
    #2
    If your Mac has a Mac UWSCSI card you might of had to update the SCSI firmware. Also make sure you have a terminater on your SCSI drive. If your SCSI drive is internal then you shouldn't worry about that. Try opening Disc Utility. (You can find it under Macintosh HD > Applications > Utilities > Disc Copy) Try seeing if your drive shows up there.

    Also what version of Mac OS X Do you have? 10.0? 10.1? or "Jaguar" 10.2?

    If you have Mac OS 10.0 or 10.1 they might not support SCSI drives, I am not sure but they were early OS versions so they might have lacked that feature. If anything 10.1 should be able to do it. If you have 10.0 or 10.1 (or even 10.2) I recomend you upgrade to Panther (Mac OS X 10.3) coming out on October 24th www.apple.com/macosx

    tell me more about your machine specs and information

    Hope I helped... :)
     
  3. revenuee thread starter macrumors 68020

    revenuee

    Joined:
    Sep 13, 2003
    Location:
    A place where i am supreme emporer
    #3
    Okay i'm running a G4 400 (APG Graphics)
    with 832 MB ram

    i'm running 10.2

    I have a Quantum ATA harddrive 10 gig
    I have a Seagate Cheetah 18.6 GIG SCSI
    I have a Lacie 80 gig firewire drive

    I have two SCSI interface cards installed, one runs the Harddrive, and the other is used to run my scanner ( i know that inorder to get my scanner to work i had to download adaptec drivers 2406 under OS 9 - but when i did this for OS 10 it wouldn't let me BOOT into 10 only 9, so i had to delete these files and then the computer worked fine again)

    i'm not sure what my SCSI interface cards are however, i can't find the documentation,

    This is the information in System Profiler

    SLOT-C

    Card Type Not available
    Card Name pci9004,7850
    Card model Not available
    Vendor ID 9004
    Device ID 5078
    Rom# Not available
    Revision 3

    SLOT D

    Card Type scsi
    Card Name pci10cd,2300
    Card Model ULTRA- WIDE
    Vendor ID 10cd
    Device ID 2300
    ROM# not available
    revision 0

    NOTE: the Harddrive runs off of SLOT D

    if their is anything else you need, please let me know and i'll try to dig it up
     
  4. LimeiBook86 macrumors 604

    LimeiBook86

    Joined:
    May 4, 2002
    Location:
    Go Vegan
    #4
    Hmmm I dunno what could be wrong. Sorry umm...try switching the scanner and HD around, ummm, try taking out a SCSI card or something I have no idea why this would happen, maybe someone here will know it, sorry man:(
     
  5. revenuee thread starter macrumors 68020

    revenuee

    Joined:
    Sep 13, 2003
    Location:
    A place where i am supreme emporer
    #5
    well thanks anyway, i don't know maybe i need the firmware upgrade, i'm gonna call the place that i got my computer from, maybe the guys their will know...

    gotta wait till tuesday though - Canadian Thanksgiving

    but if you should happen to think of something, or maybe point someone that will know this way... that would be great

    It shows up in 9.0 - 9.2 fine ... wierd
     

Share This Page