My Calculator's broken

Discussion in 'macOS' started by Macaddicttt, Oct 23, 2005.

  1. Macaddicttt macrumors 6502a

    Macaddicttt

    Joined:
    Apr 22, 2004
    Location:
    San Diego, CA
    #1
    My calculator is acting really strangely. For one, it won't quit. I have to force quit it every time. I'm thinking that I just need to delete the calculator on my computer and replace it with a new one? Is it anywhere on the install disks? Or could someone upload it somewhere for me to download?
     
  2. homerjward macrumors 68030

    homerjward

    Joined:
    May 11, 2004
    Location:
    fig tree
    #2
    what model is it? is it a TI?
    edit: read your post more carefully and noticed you meant os x calculator...:eek:
     
  3. mkrishnan Moderator emeritus

    mkrishnan

    Joined:
    Jan 9, 2004
    Location:
    Grand Rapids, MI, USA
    #3
    Spotlight the file com.apple.calculator.plist or find it in the library/preferences folder inside your home directory and delete it first. EDIT: Do this when calculator is not running.
     
  4. katie ta achoo macrumors G3

    Joined:
    May 2, 2005
    #4
    Love the 'tar.
    :p

    and
    Macaddicttt, does the calculator widget do the same thing? I'd just use that.
     
  5. debroglie macrumors 6502a

    debroglie

    Joined:
    Aug 19, 2004
    Location:
    Philadelphia, PA
  6. Apple macrumors 6502

    Apple

    Joined:
    Mar 3, 2005
    Location:
    Charlotte, NC
    #6
    make sure with both the widget and the application that you press the little "c". I would sometimes forget this and get some really strange results
     
  7. Macaddicttt thread starter macrumors 6502a

    Macaddicttt

    Joined:
    Apr 22, 2004
    Location:
    San Diego, CA
    #7
    Okay, I guess I should have been more specific. I mean Calculator.app, not the widget. The widget works fine. But I want to use Calculator.app do use it's scientific functions, etc. It has no problems calculating things, but when I tell it to quit, it won't, and when I switch it to graphing, it just is a big, blank brushed-metal window that won't change back to the Basic or Scientific calculator, either. Really, I think I need a new Calculator.app. I tried ditching the preference file, and that did nothing. So is it on the Tiger install disc anywhere or could someone please upload it somewhere so that I can have a fresh copy?
     
  8. Macaddicttt thread starter macrumors 6502a

    Macaddicttt

    Joined:
    Apr 22, 2004
    Location:
    San Diego, CA
    #9
    Thanks. That worked. But now there's no option to change to graphing calculator. Is that what was a problem with my original calculator? Should there be no graphing option? Or is this an older version of Calculator? Did Tiger add the graphing function?
     
  9. Frisco macrumors 68020

    Joined:
    Sep 24, 2002
    Location:
    Utopia
    #10
    Not sure what your problem is. I am on the latest version of Tiger.
     
  10. Macaddicttt thread starter macrumors 6502a

    Macaddicttt

    Joined:
    Apr 22, 2004
    Location:
    San Diego, CA
    #11
    That's very strange...
     
  11. Frisco macrumors 68020

    Joined:
    Sep 24, 2002
    Location:
    Utopia
    #12
    I have the following options on my calculator:

    Basic
    Scientific
    Programmer
     
  12. Macaddicttt thread starter macrumors 6502a

    Macaddicttt

    Joined:
    Apr 22, 2004
    Location:
    San Diego, CA
    #13
    Yes, that's what I have now thanks to your kind uploading. For some reason, my Calculator originally had the option after Scientific, but before Programmer of Graphing. That seems very odd to me because Tiger comes with an app specifically for graphing: Grapher.
     
  13. Frisco macrumors 68020

    Joined:
    Sep 24, 2002
    Location:
    Utopia
    #14
    Check your Utilities Folder (Applications>Utilities)

    If not there here it is:
    http://s50.yousendit.com/d.aspx?id=2IY1FI13JFUY53DZC7C5AUXVBZ

    If I knew anything about Math I could have helped you sooner :(
     
  14. katie ta achoo macrumors G3

    Joined:
    May 2, 2005
    #15
    grapher is AWESOME!!!

    if you need any help using it, don't feel free to PM me. I had to work with it for about 40 hours to do a calc project.. bla
     
  15. Macaddicttt thread starter macrumors 6502a

    Macaddicttt

    Joined:
    Apr 22, 2004
    Location:
    San Diego, CA
    #16
    Thanks for the file, but no, I have Grapher. That's what's so puzzling to me. I have Grapher, a program just for graphing, yet my original Calculator had a Graphing feature that seemed to break it.
     
  16. mkrishnan Moderator emeritus

    mkrishnan

    Joined:
    Jan 9, 2004
    Location:
    Grand Rapids, MI, USA
    #17
    So now, does everything work with your original calculator? If not, did you ever try deleting the associated plist file?
     
  17. Macaddicttt thread starter macrumors 6502a

    Macaddicttt

    Joined:
    Apr 22, 2004
    Location:
    San Diego, CA
    #18
    I downloaded Frisco's Calculator to replace mine, and it works fine. I did try deleting the plist, but that didn't do anything.
     
  18. nado macrumors newbie

    Joined:
    Aug 11, 2004
    #19
  19. beatsme macrumors 65816

    beatsme

    Joined:
    Oct 6, 2005
    #20
    somewhat off topic...

    does anyone else think the "Show Paper Tape" option is freakin' awesome? Makes balancing the checkbook so much easier.
     
  20. Shadow macrumors 68000

    Shadow

    Joined:
    Feb 17, 2006
    Location:
    Keele, United Kingdom

Share This Page