My Computer Thinks I'm In the UK

Discussion in 'Macintosh Computers' started by jaw04005, Nov 11, 2003.

  1. macrumors 601

    jaw04005

    Joined:
    Aug 19, 2003
    Location:
    AR
    #1
    The craziest thing is happening with my iMac. Every website I visit that is international, seems to always direct me to UK technical support or information (like Apple.Com & Powershot.Com). I'm in the US, and I can't figure out why this keeps happening. Also, lately software I have tried to install has always highlighted that i'm in UK/Japan, and I have to choose the bullet that says North America/United States, etc. I can't figure this out, in my international preference panel I'm set to US dollars/US Region/etc. Anyone have any ideas?
     
  2. macrumors member

    Joined:
    Oct 12, 2003
    #2
    Have you done anything unusual lately? The web redirect thing sounds like an ISP issue, although everything else is definatly on your system. Try to think of anything you've installed lately that might be doing this.
     
  3. macrumors 6502

    Joined:
    May 2, 2003
    Location:
    chicago ex-toronto
    #3
    sorry, but that is pretty funny.

    and i have no suggestions either.
     
  4. Moderator emeritus

    SilentPanda

    Joined:
    Oct 8, 2002
    Location:
    The Bamboo Forest
    #4
    Re: My Computer Thinks I'm In the UK

    Computers are generally right. Therefore you are probably not in the US.

    :p

    Did you buy the iMac from somebody overseas? I dunno if the "region" is hardcoded into the machine or not. Although I doubt the website could even access that. It's probably an issue with your ISP more so than with your Mac. I'd contact your ISP and nicely ask them to look into the situation. It may very well not be there fault. But I know a lot of "web tracking" software tries to determine the location of the visitors. The code may just be determining you're somewhere you're not... ask the ISP tech support to check a specific site that you are having a problem with. If you're having the problem, they will probably have it to if it's their issue.
     
  5. macrumors 6502a

    manitoubalck

    Joined:
    Jul 17, 2003
    Location:
    Adelaide, Australia
    #5
    My computer Thinks I live in Austria, I selected the wrong country while installing WinXP.
     
  6. macrumors 68040

    Powerbook G5

    Joined:
    Jun 23, 2003
    Location:
    St Augustine, FL
    #6
    Reminds me of a shirt I saw once at a tourist area in Austria, "Austria: The country without kangaroos".
     
  7. macrumors member

    Joined:
    Dec 20, 2001
    Location:
    Scandinavia
    #7
    That's just funny - all I can say: FUNNY. But nevertheless I think you're right
     
  8. macrumors 68040

    jxyama

    Joined:
    Apr 3, 2003
    #8
    1) check your cookies. a lot of preferences are stored there.

    2) is your system set to the U.S.? change "international" and "date&time" in sys. pref. back to normal places..?

    i'd imagine wiping your cookies may solve some of the problems...

    for others, i don't know how to deal with it, but your OS must have been installed as to be used in the U.K. i noticed that when i started up my new eMac, it asked for locality. (this was independent of later adjustments in internationalization... you could be a Japanese speaker living in the U.S., like me. the correct thing to do was install panther with locality U.S. then adjust your language setting to primarily Japanese. if you install panther with locality Japan, then the machine will think it's physically in Japan...) i know clean install should get rid of this problem, but there must be another way without wiping your entire drive... so if you contact your ISP and there's nothing wrong, i'd go look around in Apple Knowledge base..
     
  9. Moderator

    Nermal

    Staff Member

    Joined:
    Dec 7, 2002
    Location:
    Whakatane, New Zealand
    #9
    Even though I have my "region" set to Australia (because there's no option for NZ :mad: ), it thinks I'm in the UK because I've selected British English as my language. Check what your language is set to.
     
  10. macrumors 65816

    realityisterror

    Joined:
    Aug 30, 2003
    Location:
    Snellville, GA
    #10
    have you checked your own individual address card entry
    you can use that to auto-fill forms so maybe the website is somehow accessing it...
    not likely, but worth a try
    reality
     
  11. macrumors 68040

    CrackedButter

    Joined:
    Jan 15, 2003
    Location:
    51st State of America
    #11
    Why not just move to the UK, isn't that simpler?
     
  12. macrumors 6502

    Joined:
    Jan 17, 2002
    Location:
    Santiago, Chile
    #12
    As long as your car doesn't think your'e in the UK and starts shifting to the wrong lane... I think you're safe.
     

Share This Page