My evil little Mac

Discussion in 'Macintosh Computers' started by catsav, Sep 23, 2004.

  1. catsav macrumors newbie

    Joined:
    Sep 23, 2004
    #1
    Hi all -

    I've got an iMac DV (slot loading 2000 vintage) that's been acting up lately.

    When I booted this morning it started making this horrible loud buzzing noise out of the speakers. It hasn't stopped. I think it's possessed.

    The only new app I've installed lately is Skype (http://www.skype.com) and have been using it for a while with no problems whatsoever. I'm running OSX 10.3.5.

    Does anyone know what's going on here?

    Is my little mac destined to end up as landfill? :confused:

    Thanks!

    Cat
     
  2. mowogg macrumors 6502

    mowogg

    Joined:
    Mar 10, 2004
    Location:
    San Gabriel, CA
    #2
    Something is fishy




    Have your tried starting it up with the extensions off? Start up with the shift key held down. Are you running OS X? Which version of the OS are you on?
    Lastly, you could try a PRAM zap- Hold down "Apple-Option-P-R" until it bongs the start-up chime three times then release.

    good luck
     
  3. t300 macrumors 6502a

    t300

    Joined:
    Apr 10, 2004
    #3
    Cat? Cat from G4TechTV?

    Well, I have seen a PRAM reset fix everything from speakers to hard drive's...So it just might work.
     
  4. Macmaniac macrumors 68040

    Macmaniac

    #4
    On the iMac I have seen the Power Analog Video Board cause that problem as well. It controls the power inside the computer and if a part of it goes funny it can cause the speakers to pop and crackle.
     

Share This Page