My SIM Card doesnt work with my Iphone

Discussion in 'iPhone Tips, Help and Troubleshooting' started by Iphone User :D, Mar 29, 2010.

  1. macrumors newbie

    Joined:
    Mar 29, 2010
    #1
    I have a iphone 3G version 3.0.0, its jailbroken.

    I've recently switched from virgin mobiles to vodafone, but my iphone says


    SIM FAILURE​

    then it goes to no service up the top left corner.

    Is this the SIM cards problem or is it the iphones?

    HELP PLZZZ
     
  2. macrumors 6502a

    Joined:
    Mar 28, 2010
    Location:
    New York
    #2
    make sure your carrier is on gsm network.
     
  3. macrumors regular

    Joined:
    May 25, 2008
    Location:
    Edinburgh, UK
    #3
    Which country?
     
  4. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Mar 29, 2010
    #4
    Im from Australia Sydney
     
  5. macrumors newbie

    Joined:
    Mar 29, 2010
    #5
    Hey I'm having the same problem with mine. It was showing zero bars earlier and then now it's saying no service.
    To check if yoursims working fine, put it in another handset if you have one.
    Also which Jailbreak software and ipsw file did you use?
     
  6. Moderator

    Nermal

    Staff Member

    Joined:
    Dec 7, 2002
    Location:
    Whakatane, New Zealand
    #6
    Did you buy the phone from Apple or from a carrier?
     
  7. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Mar 29, 2010
    #7
    I got it from virgin.

    Yeah the sims fine and i used redsnow so the version is 3.0.0
     
  8. Moderator

    Nermal

    Staff Member

    Joined:
    Dec 7, 2002
    Location:
    Whakatane, New Zealand
    #8
    Optus-provided phones (and I don't know whether that includes Virgin or not) are locked to the Optus network unless you specifically request an unlock. I'd say that you should contact Virgin and ask about unlocking the phone (it's worth getting an official unlock rather than a "hack").
     
  9. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Mar 29, 2010
    #9
    The phone wasn't on my plan it was on my dad's plan so i used a cheap plan while he used one that came with an iphone and i used the iphone.

    So is there any other solutions please?
     
  10. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Mar 29, 2010
    #10
    Sorry for double posting but i really need help!!
     
  11. macrumors regular

    Joined:
    Mar 7, 2010
    #11
    your iphone currently jailbreak so go into cydia search for ultrasn0w to unlock the phone. since you said you are on 3.0 version. if it does not work i think you should go to http://blog.iphone-dev.org/post/376648600/pre-game-show. find where you live to download pwnage. restore + jailbraek it with version 3.0.1 or higher if you wish but not 3.1.3. anyway after you can jailbreak go find altrasn0w and unlock
     

Share This Page