My Stuffit Expander is dead

Discussion in 'Mac Apps and Mac App Store' started by Blackheart, Jan 12, 2005.

  1. Blackheart macrumors 6502a

    Blackheart

    Joined:
    Mar 13, 2004
    Location:
    Seattle
    #1
    My Stuffit Expander is dead and I have no idea why. I've tried: reinstalling, repairing permissions, and clearing preferences. All to no avail. My previously broken stuffit was v. 8 and in reinstalling, I've upgraded to the free v. 9. All of this is on the G5 in my sig.

    Thanks in advance :)
     
  2. yippy macrumors 68020

    yippy

    Joined:
    Mar 14, 2004
    Location:
    Chicago, IL
    #2
    I thought mine was to because it just keeps bouncing on the doc and eventualy stops. It did open eventualy, after a few minutes and I had done everything you had to try and fix it. It is better now but still takes 5-10 bounces to open, what is going on here?
     
  3. maya macrumors 68040

    maya

    Joined:
    Oct 7, 2004
    Location:
    somewhere between here and there.
    #3
    I have also been having the same problem. :(

    However I have "Stuffit AVR" enabled and it works great. :)
     
  4. mkrishnan Moderator emeritus

    mkrishnan

    Joined:
    Jan 9, 2004
    Location:
    Grand Rapids, MI, USA
    #4
    Maya, do you mean you have automatic version checking turned *off*? I had this issue and turning it off solved it. There are a couple of threads surrounding that, although it may not be the issue here.... Auto version checking is in the preferences.
     
  5. sorryiwasdreami macrumors 6502a

    sorryiwasdreami

    Joined:
    Apr 24, 2004
    Location:
    way out in the sticks
    #5
    Yep, I've got Stuffit v9.0 as well and as you would guess, it is dead. I think it started happening after I installed the update for Panther 10.3.7 but I'm not certain.

    Anybody have any clues? I can run Stuffit 9.0 by itself (launch via quicksilver) and it comes right up. The problems start happening when a download needs unpacked.
     
  6. yippy macrumors 68020

    yippy

    Joined:
    Mar 14, 2004
    Location:
    Chicago, IL
    #6
    WOW, I just turned off automatic version checking and it opened in a half bounce. Totaly did the trick, thanks. Allume needs to fix that feature, unacceptable to make it that slow.
     
  7. Blackheart thread starter macrumors 6502a

    Blackheart

    Joined:
    Mar 13, 2004
    Location:
    Seattle
    #7
    Hey! Where's that setting?
     
  8. Blackheart thread starter macrumors 6502a

    Blackheart

    Joined:
    Mar 13, 2004
    Location:
    Seattle
    #8
    Nevermind, I found it. I was kinda at a loss because I never actually got it to start up all the way and I was curious how I was going to change the preference if it never started up. However, if I wait oh so long, it starts up.

    Thanks for your responses everyone. You're all very quick to help! :)
     
  9. sorryiwasdreami macrumors 6502a

    sorryiwasdreami

    Joined:
    Apr 24, 2004
    Location:
    way out in the sticks
    #9
    Hey! That seemed to do the trick! Thanks for the tip.
     
  10. CanadaRAM macrumors G5

    CanadaRAM

    Joined:
    Oct 11, 2004
    Location:
    On the Left Coast - Victoria BC Canada
    #10
    The problem with all the Stuffit products is that they go out and check the aladdin.com website for updates as soon as they open. But the company was sold to Allume, and this past weekend they moved the website. Doh!

    So stuffit has a brain seizure trying to connect to the non-existent page.
    http://www.macfixit.com/article.php?story=20050110003819530

    The short answer as mentioned by Yippy is to disable check for updates. Assuming you can get the program to open. of course. There is a Terminal-based fix in the article as well.

    Thanks
    Trevor
    CanadaRAM.com
     
  11. cazlar macrumors 6502

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Location:
    Sydney, Australia
    #11
    If you temporarily disable your internet connection, you'll be able to get into the app to change the pref.
     
  12. maya macrumors 68040

    maya

    Joined:
    Oct 7, 2004
    Location:
    somewhere between here and there.
    #12
    "Stuffit AVR" = Stuffit Archive Via Rename


    That is turned on and I love it.

    without it, I am having the same problems as the rest, with this turned ON I seem to have found a temp solution. :)
     
  13. wrldwzrd89 macrumors G5

    wrldwzrd89

    Joined:
    Jun 6, 2003
    Location:
    Solon, OH
    #13
    I was having the exact same issue as the rest of you. Turning off the Automatic Version Checking fixed it - now it opens almost immediately instead of in 20 or so bounces.
     
  14. mkrishnan Moderator emeritus

    mkrishnan

    Joined:
    Jan 9, 2004
    Location:
    Grand Rapids, MI, USA
    #14
    Oooh, what does it do? I don't seem to have such an option. :(
     
  15. wrldwzrd89 macrumors G5

    wrldwzrd89

    Joined:
    Jun 6, 2003
    Location:
    Solon, OH
    #15
    If I remember correctly, you change a file's extension to .sit (or .sitx) and Stuffit automatically compresses it right there and then. I don't know if it works with .zip and other archives too.
     
  16. maya macrumors 68040

    maya

    Joined:
    Oct 7, 2004
    Location:
    somewhere between here and there.
    #16
    File extensions supported by Stuffit AVR:

    .sitx, .sit, .sea, .zip, .tar, .lha, lzh, .hqx, .bin, .uu, .bz2, .tbz, .gz, .tgz, .Z, .taz

    That is the list. :)
     
  17. YS2003 macrumors 68020

    YS2003

    Joined:
    Dec 24, 2004
    Location:
    Finally I have arrived.....
    #17
    The free version of StuffIt (9.0.1 and 9.0.2 update) is working well with my 12" PB + Tiger. I just used Stuffit to decompress the downloaded files.
     
  18. aussie_geek macrumors 65816

    aussie_geek

    Joined:
    Apr 19, 2004
    Location:
    Sydney Australia
    #18
    Yeah stuffit expander works, but it does not automatically expand after you download a .sit file. Anyone figured out how to fix this??

    aussie_geek
     
  19. YS2003 macrumors 68020

    YS2003

    Joined:
    Dec 24, 2004
    Location:
    Finally I have arrived.....
    #19
    When I donwload .sit file to the desktop, I double click on it and StaffIt Expander just opens it. I think that is almost automatic.
     

Share This Page