NAT problems with an Airport Extreme as router

Discussion in 'Mac OS X Server, Xserve, and Networking' started by Conner36, Aug 1, 2010.

?

NAT with the Airport Extreme... does it work?

  1. Yes

    3 vote(s)
    75.0%
  2. No

    1 vote(s)
    25.0%
  1. macrumors member

    Conner36

    Joined:
    Feb 4, 2006
    #1
    Can you help me get my ports back? I've been messing around with the Airport which is also the router and can't seem to get NAT to work correctly at all. I've enabled it in the Internet tab, and set the ports it should be forwarding, but my ports are still blocked.
    Any help would be very appreciated.
     
  2. macrumors 65816

    Darwin

    Joined:
    Jun 2, 2003
    Location:
    round the corner
    #2
    OK, for a start which port(s) are you trying to open?

    Is everything setup correctly on the machine that will receive the port(s) Firewall, Static IP etc?

    Is everything setup correctly on the modem? (DSL or Cable?)

    If you could give more information then that would be great.
     
  3. macrumors 65816

    Darwin

    Joined:
    Jun 2, 2003
    Location:
    round the corner
    #3
    Ok, NAT is basically a firewall so all ports are gonna be blocked now from the Internet side. There will also be a firewall on your machine, but wether thats active I don't know.

    Have you put a Static IP to the Machine that's going to receive this traffic? Since local network addresses can change over time.

    Keep it mind some ISPs ain't gonna leave the default SMTP port 25 open, so even if you open that it doesn't mean you will be able to see it online.
     

Share This Page