Need Help Upgrading

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by BlueDingo, Dec 27, 2006.

  1. BlueDingo macrumors newbie

    Joined:
    Jun 17, 2006
    Location:
    Sydney Australia
    #1
    Hi


    I have a PowerMac G4 AGP graphics.

    I have currently fried my maxtor 20.4gb HD and i want to buy i new one. Are there any rules about buying a HD?

    Also, i wish to upgrade my DVD ROM to a Burner, can i buy just any burner or do i have to buy a superdrive? I don't really want to buy a super drive because of price.

    1 more thing, im wanting to do a cpu upgrade as well, the two products i belive the best are Sonnet and Powerlogix, what is the best, and if i by this products, will they work in Australia?


    Thanks
     
  2. DZ/015 macrumors 6502a

    DZ/015

    Joined:
    Mar 23, 2003
    Location:
    New England
    #2
    Any parallel ATA hard drive on the market right now should work for you. I've got 4 of them in my G4. I recommend Seagate because of their 5 year warranty.

    Not just any dvd drive will work as a boot drive. Stick to something that is Apple specific. Try Other World Computing. They have many options.

    I have used Sonnet products in the past. They are top notch. I currently have a Giga-Designs upgrade in my G4. It has been trouble free for over a year. I have never used Powerlogix, so I cannot speak on their reliability.
     
  3. Ugg macrumors 68000

    Ugg

    Joined:
    Apr 7, 2003
    Location:
    Penryn
    #3
    I just bought an external LaCie DVD burner and like it a lot. I use it to watch DVDs so as to save the optical drive on my PB.
     
  4. BlueDingo thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 17, 2006
    Location:
    Sydney Australia
    #4
    well, i bought a western digital 80gb, i tried installing Mac OSX again, it came up with a error message, said it couldent finish installing,

    i went to disk utility, it said something about B roots being out of order, so i tried to repair it, it said it couldent, so at the moment im wiping it and putting zerro's over the HD


    i hope i havent wasted 80 bucks for nothing :mad:
     
  5. BlueDingo thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 17, 2006
    Location:
    Sydney Australia
    #5
    Well i zeroed the HD, and i didn't install the language pack and printer drivers and it worked fine! ;) :D
     

Share This Page