NEED HELP!

Discussion in 'Macintosh Computers' started by troubled, Sep 11, 2004.

  1. macrumors newbie

    Joined:
    Sep 11, 2004
    #1
    there´s an area in my screen (laptop) that doesn´t react to mouse clicks in any app. it looks fine, it just doesn´t react...any clue?
    I´M GOING MAD!! :(
     
  2. 7on
    macrumors 601

    7on

    Joined:
    Nov 9, 2003
    Location:
    Dress Rosa
    #2
    Restart?
     
  3. macrumors 68030

    crazzyeddie

    Joined:
    Dec 7, 2002
    Location:
    Florida, USA
    #3
    That also has nothing to do with the screen itself, more likely an application or, as stated above, you just need a restart.
     
  4. macrumors regular

    Joined:
    Apr 17, 2004
    #4
    you used the expose hack? if so change back because it makes a "whole" in your screen
     
  5. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Sep 11, 2004
    #5
    thx

    Well, restart was my first try, and didn´t help the first time. Third time it did, but then the problem started again. I don´t use the hack. I use very few add-ons, since I need all the power for music production and don´t like thing getting messed up in the system Right now is fine, but the problem tends to come back again and again. I really don´t want to re-install the system, but I cannot see another option
     
  6. macrumors Core

    Joined:
    Jan 6, 2004
    #6
    run permissions, make sure the cron jobs are done, and if it happens/starts with only one app try reinstalling that app before you do a reinstall
     
  7. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Sep 11, 2004
    #7
    I´ve already done all that, but thx anyway. The "hole" seems to appear when only the finder is running too, therefore I thing is a system problem. I just installed the security update a couple of days ago, and the hole started soon after that.
    Anyone having problems with the update?
     
  8. macrumors 6502a

    comictimes

    Joined:
    Jun 20, 2004
    Location:
    Berkeley, California
    #8
    I don't know anything about this, but is there any way a gltch in the mouse driver software could cause this?
     
  9. Administrator

    Doctor Q

    Staff Member

    Joined:
    Sep 19, 2002
    Location:
    Kepler-452b
    #9
    You get the prize for oddest symptom of the week, troubled. I've never heard of anything like that.

    If you try dragging rectangles (a way of selecting) in the Finder, with no windows open, are there certain parts of the screen you can't click-drag from? Is the "problem area" exactly rectangular?
     
  10. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Sep 11, 2004
    #10
    well, thx Doctor, I´m honoured ;) Is there a prize or anything?
    right now the hole is gone; I´ll try to see the shape next time. Thx everybody for your sugestions. I´ll let you know if I find out more about this.
     
  11. macrumors regular

    Joined:
    Jan 9, 2002
    #11
    I "had" the exact same problem

    I must ask a quick question, and I apologize if this has already been tested, I didn't see it in the thread.

    Please have Expose hide all the apps so that it is only showing the desktop. Does your desktop and all of the apps go into a little thumbnail window? Or do the all the windows slide off of the screen exposing the entire desktop?

    The reason I ask is because I had the exact same symptoms and there is a reason for it, but I'd rather wait to see your response before commenting further. I don't want to skew the results of the above questions.

    Quark
     
  12. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Sep 11, 2004
    #12
    OF COURSE! U´r righ, Quark! The hole was in the exact spot expose was placing the tiny desktop. I turned to the normal "hiding windows" as a precaution yesterday and the hole didn´t appear since. But I didn´t connect the two things until I read your post. Rozwel even asked if I was using the expose hack, but I said no `cause I thought it was a hidden feature, not a hack.
    Well, end of a mistery. Thx all for your help!
     
  13. macrumors 68030

    redAPPLE

    Joined:
    May 7, 2002
    Location:
    2 Much Infinite Loops
    #13
    what is this "expose hack"?
     
  14. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Sep 11, 2004
    #14
    In Onyx (maybe some other app too) you can tell expose to put all the windows in a tiny square you can place anywhere in the screen, instead of sliding the windows out of the screen when you press F11
     

Share This Page