Netgear Router

Discussion in 'Macintosh Computers' started by Dr. No, Oct 10, 2004.

  1. macrumors regular

    Joined:
    Sep 13, 2003
    #1
    I have an old Netgear router I would like to use as a hub. How do I disable DHCP and use it as a straight hub? I will be plugging it into another router, to add more ports.
     
  2. macrumors 68030

    Duff-Man

    Joined:
    Dec 26, 2002
    Location:
    Albuquerque, NM
    #2
    Duff-Man says....without knowing the specific model it is a bit more difficult to give you exact instructions....but in general, most router configs have a setting which is probably checked on by default - look for something like "use router as DHCP server" and un-tick that option. You could also try reading your manual or going to Netgear's website and looking at the documentation for your specific model....oh yeah!
     
  3. thread starter macrumors regular

    Joined:
    Sep 13, 2003
    #3
    Thanks.

    The router is a Linksys BEFSR81 (8 Port).
     
  4. macrumors 601

    zimv20

    Joined:
    Jul 18, 2002
    Location:
    chicago
  5. macrumors 68030

    Duff-Man

    Joined:
    Dec 26, 2002
    Location:
    Albuquerque, NM
    #5
    Duff-Man says...okay...I am trying to figure out what you are saying now - you have the 8-port Linksys router which you use as a router, and you want to turn off dhcp on a netgear router and just use that as a hub....is that right? As I said..turn off dhcp on the netgear....or do I have your config all wrong?......oh yeah?
     
  6. thread starter macrumors regular

    Joined:
    Sep 13, 2003
    #6
    I meant Linksys the first time...

    And I found on the setup page a switch to disable DHCP.

    Thanks!!
     

Share This Page