Network Problems, I have tried everything!

Discussion in 'Macintosh Computers' started by coopdog, Dec 13, 2003.

  1. coopdog macrumors 6502a

    Joined:
    Oct 5, 2002
    Location:
    The Great Midwest
    #1
    I have a netgear router.

    Setup:
    Cable Modem>Netgear Router>1PC&1Mac.

    I noticed last week that the DL speeds on my PC were VERY slow. I normaly get 200K-300K DL and 30K UL. On www.DSLReports.com

    On my Mac I get the same speeds I always do about 1.7 mbits down and 30K up.

    On my PC I get very bad Download but the same UL (30K). Results

    What could it be?

    I have tried everything! I set my pc to the same settings on the mac, nothing.

    Auto Configure, No change.

    Bypass the router, the ****ing thing won't even connect.

    I have updated the firmware on the router. No change.

    It must be the PC or router, Right?

    Thanks!
     
  2. peterjhill macrumors 65816

    peterjhill

    Joined:
    Apr 25, 2002
    Location:
    Seattle, WA
    #2
    It is either a duplex mismatch between your switch and pc, or more likely, you have a virus/worm on your pc and it is causing alot of problems on you network.
     
  3. coopdog thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Oct 5, 2002
    Location:
    The Great Midwest
    #3
    Thanks peterjhill!

    No it's not a virus, just ran norton, and nothing.

    How do I fix a "duplex mismatch?"

    It's only the DL speed that is being affected. Upload is fine.
     
  4. coopdog thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Oct 5, 2002
    Location:
    The Great Midwest
    #4
    I fixed it?! I ran a DSLReports tweak test, some PC Registry key was messed up, I a app called DR.TCP and it fixed it. I hate Windows XP! Thanks.
     

Share This Page