New C2D Macbooks. L2 cache???

Discussion in 'MacBook Pro' started by The Stig, Nov 9, 2006.

  1. The Stig macrumors 6502a

    The Stig

    Joined:
    Nov 4, 2006
    Location:
    On the track
    #1
    The new C2D Macbooks. How much L2 cache to they have? 2 or 4??? I know the MBP have 4, but I think these might only have 2. Does anybody know for sure?

    The Stig
     
  2. furious macrumors 65816

    furious

    Joined:
    Aug 7, 2006
    Location:
    Australia
    #2
    the 1.83ghz has 2mb of L2 cache and the other two have 4mb.
     
  3. The Stig thread starter macrumors 6502a

    The Stig

    Joined:
    Nov 4, 2006
    Location:
    On the track
    #3
    So the 2.0ghz C2D Macbook has 4mb of L2 cache? Is that right? I sure hope so!
     
  4. furious macrumors 65816

    furious

    Joined:
    Aug 7, 2006
    Location:
    Australia
    #4
    yes go look and compare the spec of the macbooks it will tell you
     
  5. Scarlet Fever macrumors 68040

    Scarlet Fever

    Joined:
    Jul 22, 2005
    Location:
    Bookshop!
    #5
    what does L2 cache do, and will the difference between 2 and 4 be noticeable?
     
  6. emotion macrumors 68040

    emotion

    Joined:
    Mar 29, 2004
    Location:
    Manchester, UK
    #6
    For some applications it could make quite a difference.

    Try here for background info: http://en.wikipedia.org/wiki/Cache
     
  7. furious macrumors 65816

    furious

    Joined:
    Aug 7, 2006
    Location:
    Australia
    #7
    the more cache the faster the access times for memory will be.

    wiki link
     
  8. The Stig thread starter macrumors 6502a

    The Stig

    Joined:
    Nov 4, 2006
    Location:
    On the track
    #8
    Oh. Silly me. I didn't think of looking there. Thanks!! I just bought a 2.0ghz Macbook, so I was wondering it has 4mb! SWEET!!!

    The Stig
     

Share This Page