New iMac and isight, will this work?

Discussion in 'Macintosh Computers' started by Trout74, Oct 13, 2005.

  1. Trout74 macrumors 6502

    Joined:
    Feb 3, 2005
    #1
    First off, very excited about the updated iMac, it is truly awesome for the average user.

    Im in Denver, parents in Iowa, brothers in MN, and ID. If we all went and bout a new imac, how do we video conference?

    Do we have to know static IP addreses, or how do you physically connect to each other. Is it as easy as im thinking it is?

    Please explain.

    Thank you
     
  2. wordmunger macrumors 603

    wordmunger

    Joined:
    Sep 3, 2003
    Location:
    North Carolina
    #2
    You need an iChat account, which you can get for free. Generally if you have an Apple ID, it's the same. Static IPs not necessary.
     
  3. Norouzi macrumors 6502

    Joined:
    Aug 6, 2004
    Location:
    Philadelphia, PA
    #3
    It would actually be very simple since if you all have new iMac's you'll all be using iChat AV. So you'd simply log in with your AIM name (or sign up for a free one if you don't have one) add your family to your buddy list, and when they come on just click the little video chat button and it will launch a video confrence.
     
  4. Trout74 thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Feb 3, 2005
    #4

    WOW! Too freaking cool! Aint technology grand.

    me likey
     
  5. zakatov macrumors 6502a

    zakatov

    Joined:
    Mar 8, 2005
    Location:
    South Florida
    #5
    Just don't forget you need decent broadband connection for each person.
     
  6. Trout74 thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Feb 3, 2005
    #6
    thanks, yeah we each either have cable or DSL.
     
  7. fayans macrumors 6502a

    fayans

    Joined:
    Sep 19, 2005
    Location:
    MacRumors: Forums
    #7
    100Kbps Internet connection (up/down) is recommended.
     
  8. jholzner macrumors 65816

    jholzner

    Joined:
    Jul 24, 2002
    Location:
    Champaign, IL
    #8
    an Apple ID won't work. Only a .mac email address can function as an AIM screen name but you can get a free AIM screen name from AIM.com. Also, if you plan on doing a four way iChat you won't be able to with just all iMacs. Some in your family will have to have a dual proc. powermac to initiat that.
     
  9. Trout74 thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Feb 3, 2005
    #9

    I dont think so.........why would apple put out a product that wouldnt allow it to work unless you had a Dual processor Powermac? That does make any sense. Is the above quoted statement absolutely true.
     
  10. Bear macrumors G3

    Joined:
    Jul 23, 2002
    Location:
    Sol III - Terra
    #10
    It's a dual G4 1GHz or better or any G5 to initiate a 4 way call. So any iMac G5 can initiate a 4 way video chat.
     
  11. jholzner macrumors 65816

    jholzner

    Joined:
    Jul 24, 2002
    Location:
    Champaign, IL
    #11
    I take back my statement. You are correct. You need at least a dual 1Ghz G4 or any G5. I could have swore it was the way I said but I misread. Thanks for the correction!
     
  12. joecool85 macrumors 65816

    joecool85

    Joined:
    Mar 9, 2005
    Location:
    Maine
    #12
    That would suck if you have to have a dual G5 to start the 4way. Not that I don't have one hehe, but most people don't.

    So I guess my 864kb up 3360kb down connection is good enough eh?
     
  13. wongulous macrumors 6502a

    Joined:
    Dec 7, 2002
    #13
    It's dual (1GHz+) G4, or single G5. Obviously a dual G5 would work well.
     

Share This Page