new intel-mac firmware update 1.01

Discussion in 'Mac Pro' started by menziep, Apr 19, 2006.

  1. menziep macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 21, 2006
    #1
  2. PiTT macrumors member

    Joined:
    Nov 1, 2005
    Location:
    Milan, Italy
  3. g0gie macrumors regular

    Joined:
    Jan 31, 2005
    #3
    I didnt notice a difference... I would like the airport to friggen work, but no beans
     
  4. nylon macrumors 6502a

    nylon

    Joined:
    Oct 26, 2004
    #4
    The airport problem occurs after you have upgraded to 10.4.6. It corrupts your WEP/WPA password. Follow the directions below to fix the issue.

    - Go to System Preferences
    - Click Network
    - Highlight AirPort and click Configure
    - Choose "By default, join: Preferred networks"
    - Select your access point and click edit
    - Click on "show password"

    At this point you should see a crazy corrupt password.. Proof that it is jacked up. Now:

    - Exit that window back to the access point list
    - Remove your access point with the "-" button
    - Launch your keychain and delete your access point keychain entry.
    - Reboot
    - Go back to the "By default, join:" page and click the "+" this time to add your access point. Enter the correct password, save, reboot, BAM, FIXED!
     
  5. James Craner macrumors 68000

    James Craner

    Joined:
    Sep 13, 2002
    Location:
    Bristol, UK
    #5
    I have a rev B Macbook (2 GHz) and I had a slight high pitch whine when it was idling, but I can't hear it at all now after the firmware update.
     
  6. spencecb macrumors 6502a

    spencecb

    Joined:
    Nov 20, 2003
    #6
    I really hope this does fix the noise. It didn't bother me at first, but is now starting to get on my nerves. Can't wait for class to be over so I can get home and update.
     
  7. Kingsly macrumors 68040

    Kingsly

    #7
    is this any different from the update that came with bootcamp?
     
  8. TAV macrumors regular

    Joined:
    Feb 24, 2006
    #8
    Since the firmware 1.0.1 installer is actionable on my machine running 1.0.0, and post-installation the process window finishes with "your firmware 1.0.1 is now up to date" - I'd say yes.

    Plus the fact that Apple has removed v 1.0.0 from its update page.
     
  9. spencecb macrumors 6502a

    spencecb

    Joined:
    Nov 20, 2003
    #9
    Well, it didn't help the whine. So, screw that. Back to muffling it with folding.
     
  10. milo macrumors 604

    Joined:
    Sep 23, 2003
    #10
    If your airport is screwed, you probably have a hardware problem and need to take it in for repair. Mine's in the shop right now.

    I assume you're talking about the common airport problems on all intel macs? Slow connections, high ping times?
     
  11. dr_lha macrumors 68000

    Joined:
    Oct 8, 2003
    #11
    Anyone care to report the firmware version of their machine after the 1.0.1 update?

    Apple's site has no information (New Years Resolution: Must write Changelogs) apart from it now runs on computers set up for people who read backwards.
     
  12. nutmac macrumors 68030

    Joined:
    Mar 30, 2004
    #12
    Mine:
    Machine Name: iMac
    Machine Model: iMac4,1
    CPU Type: Intel Core Duo
    Number Of Cores: 2
    CPU Speed: 2 GHz
    L2 Cache (shared): 2 MB
    Memory: 2 GB
    Bus Speed: 667 MHz
    Boot ROM Version: IM41.0055.B03
    SMC Version: 1.1f2
     
  13. furryrabidbunny macrumors 6502

    furryrabidbunny

    Joined:
    May 10, 2005
    Location:
    Mesa, AZ
    #13
    Can't Upgrade

    Is anyone else having problems installing this upgrade? The last one went without a hitch, but I've tried installing this one five times and it hasn't worked. I keep getting the shut down dialogue after attempting to install. I compared my Mac's info to the posted image and it isn't the same. Any suggestions on what I am doing wrong? Thanks in advance.
     
  14. Placeholder macrumors member

    Placeholder

    Joined:
    Mar 7, 2006
    Location:
    Canada
    #14
    Are you sure you downloaded the right update? Make sure you have the one for imac, not MBP or MacMini...
     
  15. furryrabidbunny macrumors 6502

    furryrabidbunny

    Joined:
    May 10, 2005
    Location:
    Mesa, AZ
    #15
    It says iMac. And I do everything right. Hit shut down... hold the power button till it flashes, still nothing.
     
  16. Kingsly macrumors 68040

    Kingsly

    #16
    Soo... if my system profiler says "MBP11.0055.B02" that would be v. 1.0?
     
  17. dr_lha macrumors 68000

    Joined:
    Oct 8, 2003
    #17
    Yes, that's the 1.0 firmware.

    Looks like the firmware revision is different in the 1.0.1 and 1.0 installers then.

    Damn, I wish Apple would say what's changed.
     
  18. furryrabidbunny macrumors 6502

    furryrabidbunny

    Joined:
    May 10, 2005
    Location:
    Mesa, AZ
    #18
    I am a hundred percent positive it is the iMac firmware... it says that many times in text and in the application name.
     
  19. furryrabidbunny macrumors 6502

    furryrabidbunny

    Joined:
    May 10, 2005
    Location:
    Mesa, AZ
    #19
    Downloaded again...

    I downloaded the file again and it took. Now up-to-date
    Edit:
    About the change log... All I know is after the last update, I got a huge performance boost... iTunes import times doubled. I'll install any firware update that is thrown my way.
     
  20. dr_lha macrumors 68000

    Joined:
    Oct 8, 2003
    #20
    Damn you! Now I have to go install it. :(
     
  21. furryrabidbunny macrumors 6502

    furryrabidbunny

    Joined:
    May 10, 2005
    Location:
    Mesa, AZ
    #21
    You want to. Before the first one I was getting around 7-8x on import, after that 13-14x. Now, I got as high as 20x. Thats direct from a CD. Re-encoding (I have a cell phone that plays music) was giving me 39-40x. I was glad to know that it is software side that was causing slow itunes performance, because that was a huge disappointment when I got my Mac three weeks ago. I was getting faster import speeds on my eMac (pre-firmware update of course).
     
  22. Hydra macrumors regular

    Hydra

    Joined:
    May 25, 2004
    Location:
    Finland
    #22
    Last one installed fine for me too but this new one doesn't :(

    Any ideas?
     

Share This Page