New Mac Pro, No Sound?

Discussion in 'Mac Pro' started by nick9871, Oct 9, 2006.

  1. nick9871 macrumors member

    Joined:
    Oct 3, 2006
    #1
    Just setup my new mac pro. I am not getting any sound out to my external speakers. I just used my exsisting mini-jack cable. The internal speaker works, and I don't have anything nearby to check the optical. But its lit-up so I assume it works.

    Is there some special format of mini-jack plug you need?
     
  2. nick9871 thread starter macrumors member

    Joined:
    Oct 3, 2006
    #2
    Well nevermind. I did all the updates and the firmware update and now it works just fine.
     
  3. apfhex macrumors 68030

    apfhex

    Joined:
    Aug 8, 2006
    Location:
    Northern California
    #3
    You need to select the output source from the Sound Preferences.
     
  4. nick9871 thread starter macrumors member

    Joined:
    Oct 3, 2006
    #4
    Actually I tried that with no luck.

    But like I said, for whatever reason, after the firmware update everything is working just fine.
     
  5. slughead macrumors 68030

    slughead

    Joined:
    Apr 28, 2004
    #5
    yeah I had some weird problems with analog sound output so I plugged my speakers into the front headphone jack.

    On bootup, it still plays the tone through the internal speakers, but after that it functions as predicted. At least when I'm listening to music at high volume on my headphones, I don't have to worry about the mac pro's speaker singing along :)
     

Share This Page