New MacBook & Final Cut

Discussion in 'Buying Tips and Advice' started by Artofilm, May 16, 2006.

  1. Artofilm macrumors 6502a

    Artofilm

    Joined:
    Oct 12, 2005
    #1
    Hey all, just curious, but would the new MacBook run Final Cut?
    I have heard that the Mac minis do actually run Final Cut, but cannot run Motion..
    Since the MB and the Mac mini are close to same specs, does that mean the MB will run Final Cut too?
     
  2. Kingsly macrumors 68040

    Kingsly

    #2
    My 1ghz eMac runs FCP and LiveType. not sure about motion.
    So yeah, the Macbook will surely run FCP.
     
  3. OldCorpse macrumors 65816

    OldCorpse

    Joined:
    Dec 7, 2005
    Location:
    compost heap
    #3
    same deal, lol

    Sorry, post deleted, wrong thread.
     
  4. MRU macrumors demi-god

    MRU

    Joined:
    Aug 23, 2005
    Location:
    Ireland
    #4
    Yep LiveType, Soundtrack and Final Cut, Compressor and DVDStudio Pro 4 will all run no problems. You may have to apply the install hack (not sure havent changed my discs to the intel versions yet)

    Motion will be the only one that will kick you in the nuts, but it may be installable with the hack. - Not sure how it would peform though.

    If your not using Motion, then all the other final cut studio apps should work great.
     
  5. FF_productions macrumors 68030

    FF_productions

    Joined:
    Apr 16, 2005
    Location:
    Mt. Prospect, Illinois
    #5
    I don't understand why it wouldn't, they are just as fast as the MacBook Pro's a few months ago. The only thing that would hold it back would be Motion. It would be dumb on Apple's part to not let you install Final Cut Studio (Universal Version).
     
  6. MRU macrumors demi-god

    MRU

    Joined:
    Aug 23, 2005
    Location:
    Ireland
    #6
    RESEARCH PEOPLE.

    http://xlr8yourmac.com/


    TOP articles confirm Final Cut works fine and so does Motion Aparently....
     
  7. codo macrumors 6502

    Joined:
    May 17, 2006
    Location:
    England, United Kingdom
    #7
    Oh thank god! My A2 media project is going to kick serious arse with FCE at my finger tips...
     
  8. kgimedia macrumors newbie

    Joined:
    May 23, 2006
    #8
    I'm Confused

    What part of not supported means that it is supported? :confused:
    http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=303782

    I even had an Apple Genius tell me it would work but Apple is saying no. That being said I installed FCP 5.1 on a G4 mini and it works faily well. So what gives has anyone tried it. I was going to pick up my Macbook tomorrow and this is the first I'm hearing about this possible issue.
     
  9. Abstract macrumors Penryn

    Abstract

    Joined:
    Dec 27, 2002
    Location:
    Location Location Location
    #9
    Well I wanna run Aperture, but I guess these details will be more easily available and widespread as more and more benchmarks pop up.
     
  10. MRU macrumors demi-god

    MRU

    Joined:
    Aug 23, 2005
    Location:
    Ireland
    #11
    Well done, hopefully this puts an end to the same post over and over and over..... you get my point :)
     
  11. codo macrumors 6502

    Joined:
    May 17, 2006
    Location:
    England, United Kingdom
    #12
    Those benchmarks are fantastic! Wow! I don’t have any doubt at all about buying one now - That was my only concern.
     
  12. devman macrumors 65816

    devman

    Joined:
    Apr 19, 2004
    Location:
    AU
    #13
    LOL. Beautifully understated... :D
     

Share This Page