New Nano format says Windows. Change to Mac?

Discussion in 'iPod' started by zagato27, May 13, 2007.

  1. macrumors 6502a

    zagato27

    Joined:
    Aug 10, 2003
    Location:
    The Hill
    #1
    Just bought a Nano 2gb for my wife for Mother's day. We were going through the menus and checking things out and found that it says formatted for Windows. She'll be connecting it to her iBook. Do we need to do anything regarding formatting? Also, I think that there is a newer os for the Nano. How do we update? Sorry these questions are probably really "stooooopid" but it's our first iPod. Thanks in advance:)
     
  2. macrumors 65816

    Mac-Addict

    Joined:
    Aug 30, 2006
    Location:
    London
    #2
    When you connect it to a Mac is will reformat it, And it depends when it was built if theres and update. The update won't do anything you can see it just fixes bugs.

    Edit: Sorry I meant it will work with the mac but if its reset on a mac it will have to be reformatted and wont work on a windows machine. Yeah I got muddled xD
     
  3. thread starter macrumors 6502a

    zagato27

    Joined:
    Aug 10, 2003
    Location:
    The Hill
    #3
    Whew!(wipes very wet brow) Thought I was going to have to take it back to the store for a "Mac" version. The best thing, my wife actually likes it....priceless:D ! Interesting, my daughter has a Mini and we were comparing it. The Mini is absolutely HUGE but it does the job and has been "tortured" for a couple of years and keeps on ticking.

    Thanks again:) Cheers
     
  4. macrumors G4

    Eraserhead

    Joined:
    Nov 3, 2005
    Location:
    UK
    #4
    It should just work with the Mac without reformatting.
     
  5. thread starter macrumors 6502a

    zagato27

    Joined:
    Aug 10, 2003
    Location:
    The Hill
    #5
    Well, my wife hooked up the Nano to her iBook and everything worked. "If Momma ain't happy, nobody's happy". In this case she's happy. Thanks guys:)
     

Share This Page