New site trouble......please help!

Discussion in 'Web Design and Development' started by majorp, Oct 15, 2006.

  1. majorp macrumors 6502

    Joined:
    Nov 28, 2005
    Location:
    UK !!!
    #1
    I'm trying to build a new site and having a bit of trouble with the flash not showing up no matter how long i wait, but if i refresh it it shows up. This problem only seems to be within safari and not firefox. Also could someone tell me if it looks alright in IE6.

    link removed for google

    thanks!!
     
  2. ThunderLounge macrumors 6502

    ThunderLounge

    Joined:
    Sep 20, 2006
    #2
    Might want to clear up the W3 validation errors first, and work from there.

    http://validator.w3.org/

    Right now it's showing 10 errors for the page you linked to.

    ALA has a nice article about the insertion of media into various doctypes, although I don't have the link to the direct article handy at the moment.

    As for IE compatibility, try using browsershots.org.
     
  3. majorp thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Nov 28, 2005
    Location:
    UK !!!
    #3
    wow....browsershots is a great website!

    how can you see what errors there are? can you give me an example? thanks
     
  4. ThunderLounge macrumors 6502

    ThunderLounge

    Joined:
    Sep 20, 2006
    #4
    Not exactly sure what you mean by seeing the errors?

    If you mean browsershots, it's simply screenshots from different browsers. You'll have to know your own site's code to know what to tweak/modify for IE, etc.

    If you mean with the W3 validator, at http://validator.w3.org/ then you'll have to enter in the url to the page you want to verify, and then it will tell you where the errors are.
     
  5. majorp thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Nov 28, 2005
    Location:
    UK !!!
    #5
    i just can't seem to validate it at all. i guess the coding is that bad :eek:

    any ideas how i can even validate it. it says there is an error so it can't validate?
     
  6. ThunderLounge macrumors 6502

    ThunderLounge

    Joined:
    Sep 20, 2006
    #6
    That's the point of it. To let you know if your page passes (or not) current validation standards for the document type (DOCTYPE) specified at the beginning of the document.

    Most of the errors it points out are minor, so you'll just have to go through the source and see what the validator is picking up on, and then correct it.

    You can always use w3.org as a reference, and google google google as well.
     
  7. majorp thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Nov 28, 2005
    Location:
    UK !!!
  8. majorp thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Nov 28, 2005
    Location:
    UK !!!
    #8
    ok, all validated. i have another problem now. the flash is fine in firefox and safari but when i open it in ie6 it shows the flash for a second and then dissapears? anybody?
     
  9. tominated macrumors 68000

    tominated

    Joined:
    Jul 7, 2006
    Location:
    Queensland, Australia
    #9
    it works for me (safari).

    BTW: speed up the framerate - 12fps looks horrid
     
  10. majorp thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Nov 28, 2005
    Location:
    UK !!!
    #10
    sorted, it was the javascript to stop the ie bug for the activex control in ie6 that was making it dissapear. i don't really know what im doing. ;)

    cheers
     

Share This Page