New to the mac thing

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by cam50626, Oct 25, 2005.

  1. cam50626 macrumors member

    Joined:
    Oct 25, 2005
    #1
    Hey all.
    Last week i decided to broaden my horizons and play about with another platform of computer other than windows.
    So i bought myself a Blue and White power mac G3, 400mhz, 768 mb RAM and a 12Gb hard drive for £50 on ebay (good deal?).

    A number of questions.

    1.How much RAM, and what type, can i put into it?

    2.Can I put a PCI SATA controller in it?

    3.What PCI cards can i put in it at all?

    4.Does the motherboard have RAID on it?

    5.Does it support any form of wireless?

    Any help would be useful here, I hope this was the right place to come!
     
  2. nbs2 macrumors 68030

    nbs2

    Joined:
    Mar 31, 2004
    Location:
    A geographical oddity
    #2
    I'm not much help, but I think it takes PC100 SDRAM. Max? I don't know. I'd guess 1GB, but I really didn't get into the whole "Apple" thing until a couple years ago and don't know my history that well. Just figuring based on age.
     
  3. Mitthrawnuruodo Moderator emeritus

    Mitthrawnuruodo

    Joined:
    Mar 10, 2004
    Location:
    Bergen, Norway
  4. PCheese macrumors member

    Joined:
    Aug 9, 2004
    #4
    You may also want to check the apple-history.com page.

    Mac OS X offers software RAID.

    I think I put 576MB RAM in my B&W. I stuck a 64MB Radeon 7000 (flashed) in there, but I was having heat issues.
     
  5. dmw007 macrumors G4

    dmw007

    Joined:
    May 26, 2005
    Location:
    Working for MI-6
    #5
    It sure is. Welcome to MR cam50626! :) :) :)

    Glad that you have decided to broaden your horizons and try Mac. There is a world of goodies awaiting you- it will make you wonder why you ever put up with windows in the first place. :)

    Ya, you got a good deal. :)
     
  6. xyouxfailmiex macrumors member

    xyouxfailmiex

    Joined:
    Sep 24, 2005
  7. cam50626 thread starter macrumors member

    Joined:
    Oct 25, 2005
    #7
    One more thing, cant find any BIOS, is this right?
     
  8. yellow Moderator emeritus

    yellow

    Joined:
    Oct 21, 2003
    Location:
    Portland, OR
    #8
    There's no such animal as BIOS in a Mac. At least not what you're expecting to find from the PC world.

    Also, once you have OS X installed, start here for some tips on using it:

    http://www.apple.com/support/mac101/
     
  9. mduser63 macrumors 68040

    mduser63

    Joined:
    Nov 9, 2004
    Location:
    Salt Lake City, UT
    #9
    Mac's don't have BIOS, they use Open Firmware. Google for Open Firmware to find out all about it. I don't know much technical detail about it, but it's similar to BIOS except that its superior in many ways.
     
  10. yellow Moderator emeritus

    yellow

    Joined:
    Oct 21, 2003
    Location:
    Portland, OR
    #10
    But not as user friendly (no menu-driven UIs).
     

Share This Page