No Sound After Booting in Safe Mode and Restarting ~ How To Get Sound Back?

Discussion in 'Mac OS X Lion (10.7)' started by rmbrown09, May 10, 2011.

  1. macrumors 6502a

    rmbrown09

    Joined:
    Jan 25, 2010
    #1
    Simple as the title indicates.. no sound.
    something I should delete somewhere?
     
  2. macrumors 68030

    Joined:
    Feb 26, 2011
    Location:
    Cincinnati, OH
    #2
    It is related to your iTunes error -200 problem. See the Dev forum thread I linked you to.
     
  3. thread starter macrumors 6502a

    rmbrown09

    Joined:
    Jan 25, 2010
    #3
    Yes I took a look and tried them, however I still don't have all of my sound back. I have the startup chime (after a PRAM reset) and system sounds like emptying my trash.
     
  4. macrumors 68030

    Joined:
    Feb 26, 2011
    Location:
    Cincinnati, OH
    #4
    https://devforums.apple.com/message/428025
    How about sudo killall coreaudiod ?
    Some suggest it is a quicktime issue, maybe re-install it.
    I'm not really sure, it seems to be a known issue for some.
     
  5. thread starter macrumors 6502a

    rmbrown09

    Joined:
    Jan 25, 2010
    #5
    Indeed it did nothing for me. :(
    Will try reinstalling quicktime
     
  6. macrumors 68030

    Joined:
    Feb 26, 2011
    Location:
    Cincinnati, OH
    #6
    Wirelessly posted (Mozilla/5.0 (iPhone; U; CPU iPhone OS 4_3_3 like Mac OS X; en-us) AppleWebKit/533.17.9 (KHTML, like Gecko) Version/5.0.2 Mobile/8J2 Safari/6533.18.5)

    Very annoying I can imagine. Sorry I'm at a loss.
     
  7. thread starter macrumors 6502a

    rmbrown09

    Joined:
    Jan 25, 2010
    #7
    Been searching the internet for a couple days now, still nothing. Have tried plugging headphones in and out, killall coreaudiod many times, restarting, booting into safe mode again and then out.

    Anyone have any other ideas?
     
  8. macrumors newbie

    mikekey

    Joined:
    May 11, 2011
    #8
    This same issue just happened to me out of the blue, no clue what? Maybe because I was using iphone headphones on my Macbook Air?

    I have the same iTunes error as well. This is totally out of no where, itunes and everything worked fine last night.
     
  9. macrumors newbie

    Joined:
    May 19, 2011
    #9
    Yeah this is my same issue as well. Very annoying. Some applications make sound, like I can still audio chat in Skype, but the clicks from turning the volume up and down and things like videos on the web produce no sound at all. I also get the same iTunes error.
     
  10. thread starter macrumors 6502a

    rmbrown09

    Joined:
    Jan 25, 2010
    #10
    Yep. I get sound with
    ~Startup Chime
    ~Silverlight, so Xbox Live.com
    ~Randomly with little sites or videos that aren't flash
     
  11. macrumors newbie

    Joined:
    May 19, 2011
    #11

Share This Page