No sound on Ipod Movies

Discussion in 'iPod' started by paulbarrett1984, Dec 26, 2005.

  1. macrumors newbie

    Joined:
    Dec 26, 2005
    #1
    Hello, and I hope you all had a nice Crimbo!

    I got an new Ipod for christmas, and its very very good. But, uploading video's to it, isn't the easiest thing to do is it? Seems you need a PhD to do so!

    I've finally worked it out, and i've put a music video on it which I already had on my computer. I used Quicktime Pro 7.0.3.

    I followed the instructions on the Quicktime Website, and it worked, but the video's don't have sound. They hd sound in their previous format, but on the ipod, and in its new format on the computer, it doesn't have sound.

    In Quicktime, I went to export, and clicked on the movies to ipod thingy, and waited it for it to do its thing, and the I uploaded it to my ipod via itunes.

    Anyone got any ideas?

    Thanks a lot.

    Paul.
     
  2. macrumors 6502

    Joined:
    Apr 28, 2005
    Location:
    Cambridge, UK
    #2
    Try using an alternate conversion program such as iSquint or ffmpeg and see if that works. They have the added bonus of being much faster than using QTPro
     
  3. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Dec 26, 2005
  4. macrumors 6502

    Joined:
    Apr 28, 2005
    Location:
    Cambridge, UK
    #4
    A quick click on the link tells you that it is...
     
  5. macrumors 603

    OutThere

    Joined:
    Dec 19, 2002
    Location:
    NYC
    #5
    FFMPegX is free and works very well...Quicktime has some issues with Mpeg files and sound. I still haven't figured out why they haven't made Pro work with Mpegs yet, but that's one of the great mysteries of the century. :p
     
  6. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Dec 26, 2005
    #6
    ISquint is for mac isn't it?

    What the address for the other one? I have a PC
     
  7. macrumors 603

    OutThere

    Joined:
    Dec 19, 2002
    Location:
    NYC
    #7
  8. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Dec 26, 2005
    #8
    I cant seem to get it working. I used the MeWIG one, and it encoded the file, and now its on my desktop, but now I cant get it into Itunes.

    :s
     
  9. macrumors G3

    puckhead193

    Joined:
    May 25, 2004
    Location:
    NY
    #9
    try a different file...maybe that file doesn't like you....
    Do you get sound when listening to music?
    Try one of the free video's itunes is offering and see if it plays so you know its not the ipod itself..
     
  10. macrumors regular

    Joined:
    Dec 25, 2005
    #10
    Well we are mac users as this is a mac forum so we would not no.
     
  11. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Dec 26, 2005
    #11
    OK, I'm using Videora.

    Its converted it to a AviSynth script. Now what???
     

Share This Page