No Sound on Playback

Discussion in 'Apple TV and Home Theater' started by agentphish, Feb 6, 2011.

  1. agentphish, Feb 6, 2011
    Last edited: Feb 6, 2011

    macrumors 65816

    agentphish

    Joined:
    Sep 7, 2004
    #1
    edit: Sorry. To be clear I am using handbrake.

    I ripped a few of my DVD's that I own, Big Lebowski and pretty much the rest of the Cohen Bros. movies.

    I Ripped to MP4, using an import preset I got from Lifehacker.com back when ATV2 came out that I have been using on all downloaded stuff. I have had no issues with any previous rips but have had issues with several of my dvd's having no sound through my AppleTV.

    If I playback via my computer with quicktime or VLC, they have sound without issue. I can even output HDMI/Audio via my minidisplayport to my TV and the sound is fine.

    Anyone have suggestions on anything I can try to solve this?
     
  2. macrumors 68000

    Mac.World

    Joined:
    Jan 9, 2011
    Location:
    In front of uranus
    #2
    I have had the same issue when converting some .avi files to .mov files. I preview the video in iFlicks and if there is no sound in the preview, I know I have to use Handbrake.

    I recommend you try using Handbrake, rip to a .m4v format and see if you have the same issue.
     
  3. thread starter macrumors 65816

    agentphish

    Joined:
    Sep 7, 2004
    #3
    Can't believe I didn't specify... The above sentence should read "a Handbrake import preset I got from Lifehacker.com"
     

Share This Page