noise ninja batch action woes

Discussion in 'Digital Photography' started by washer, Feb 19, 2007.

  1. washer macrumors member

    Joined:
    Mar 1, 2004
    #1
    im trying to make a batch action to remove the noise from a whole set of wrestling pictures i took this weekend and have run into some trouble.

    my first problem is the save dialogs, after the save step in the action, a dialog comes up asking what quality of jpeg i want to save. how do i include that in the action or get rid of it so the action can keep going?

    the second problem is with noise ninja. in the action, noise ninja keeps using the [previous profile] on every image. how do i make the action re-profile each image so it removes the noise better?

    does anyone have any experience and help on this?
    thanks a ton
    washer
     
  2. Mydriasis macrumors 6502

    Mydriasis

    Joined:
    Mar 17, 2005
    #2
    Just keep the action going, I mean don't stop recording before the save dialog boxes. It will record your save settings and apply them to the other images as well.

    Better yet, use the batch processor. Either from within Bridge or under File<Automate<Batch. There you can vary the saving, and also splitt it from your action.

    You can also click that little toggle dialog box on/off switch, next to the toggle Item on/off switch.
     
  3. dllavaneras macrumors 68000

    dllavaneras

    Joined:
    Feb 12, 2005
    Location:
    Caracas, Venezuela
    #3
    Stop recording the action only when you finised saving. And the only way I can think of to apply a different Noise Ninja profile to each pic is to group them by ISO in different folders and batch apply an action to each folder.
     
  4. Over Achiever macrumors 68000

    Over Achiever

    Joined:
    Jul 22, 2002
    Location:
    Toledo, OH, formerly Twin Cities, MN
    #4
    Have you thought about auto-profiling each picture? You can set it in the preferences to auto-profile the picture then apply the individual settings to each photo, which seems to work fine for my photos.
     
  5. washer thread starter macrumors member

    Joined:
    Mar 1, 2004
    #5
    thanks for the reply. i fixed the noise ninja problem but the save is still and issue. i tried turning on the override and tried to save in another folder, but the dialog kept coming up, forcing me to hit ok. i thought there was a preference somewhere to skip this jpeg save question window altogether but can not find it now. this batch has about 200 shots in it and i could use this action over and over to save a ton of time if i can just set it to go. i might need to note that i am using the cs3 beta.
    thanks for the help
     
  6. Mydriasis macrumors 6502

    Mydriasis

    Joined:
    Mar 17, 2005
    #6
    Its like I said above :cool: , dont do the save stuff within the actions. Use the batch processor! And you get no more dialogboxes.

    But if you must, toggle the dialog box off!
     
  7. Over Achiever macrumors 68000

    Over Achiever

    Joined:
    Jul 22, 2002
    Location:
    Toledo, OH, formerly Twin Cities, MN
    #7
    If you have the save as part of your action, do this:

    In your File -> Automate -> Batch popup, choose folder as your destination, then browse to your save folder. Then check the override "Save As" commands ... you shouldn't get any dialogs then.

    I just batched processed my raw files with noise ninja and curves-medium contrast, then saved as jpeg quality 10, then closed the file as part of my process. No save dialogs popped up.
     

Share This Page