Optus ADSL and Mac

Discussion in 'Macintosh Computers' started by ozimax, Sep 29, 2004.

  1. macrumors member

    ozimax

    Joined:
    Mar 21, 2004
    Location:
    Nth Coast NSW
    #1
    I am running iBook G4 with 640mb, AEBS and AE card, I currently have dialup with Optus but want to upgrade to ADSL.

    Optus claims it will not sell the product to Mac users, but i have checked with several in Optus tech dept and they claim there is no problem, except that they give no product support for mac (which is not a problem)

    Can anyone see any reason why it would not work or is anyone connected already to Optus ADSL?

    Many thanks,

    Max
     
  2. macrumors 6502

    Joined:
    May 10, 2004
    Location:
    I Come From A Land Down Under
    #2
    Optus are bull-**** artists. I have Optus@Home Broadband on ALL of my computers (All are Macs), and it works perfectly. OsX will automatically do the work, and when calling up for tech support, don;t quote an OS, unless forced to, and then tell them if they don't help, you will go to telstra. It worked for me, and they even gave me the supervisor.

    The bottom line: IT WILL WORK.
     
  3. macrumors 6502

    Joined:
    Mar 5, 2002
    Location:
    Melbourne
    #3
    But there are much better deals out there than using Optus - try iinet.com.au for example. unless you've got a great reason to stick with optus (like cheap phone calls or whatever), you might consider switching.
     
  4. macrumors 603

    aswitcher

    Joined:
    Oct 8, 2003
    Location:
    Canberra OZ
    #4

    Yeah.

    Got to www.broadbandchoice.com.au / aka / http://bc.whirlpool.net.au/

    Click "plan search" on the left and put in what your after and check out the plans. Read the ISP writeups carefully.
     
  5. macrumors regular

    Joined:
    Aug 14, 2003
    Location:
    sunny brisbane
    #5
    yeah you'll notice on whirlpool that tpg have announced new dsl plans - 1500/256 plans for $49.95 with a limit of 20Gb, which is a damn well priced plan if you ask me LOL!!
     
  6. thread starter macrumors member

    ozimax

    Joined:
    Mar 21, 2004
    Location:
    Nth Coast NSW
    #6
    Thanks for all the info, I'd like to switch from Optus but I am on 100 free local calls etc plus mobile phone still on contract etc, the whirpool site is excellent.

    Max
     
  7. macrumors 6502

    Joined:
    Aug 21, 2004
    Location:
    Perth, WA, Australia
    #7
    i can highly reccomend iinet, i have only 256/128 but want to upgrade. :( 1500 would be nice, looking for donations first but.
     
  8. macrumors 65816

    mmmdreg

    Joined:
    Apr 14, 2002
    Location:
    Sydney, Australia
    #8
    yeah all that stuff works. I used to have Telstra ADSL which wasn't too flash hot but that was more of a telstra issue now fixed I believe. Now I got cable and they complain that I have it going through a router but it works for me (as it does also without the router) so who gives!
     
  9. macrumors 603

    aswitcher

    Joined:
    Oct 8, 2003
    Location:
    Canberra OZ
    #9
    Thats an awesome plan. I think I might churn across..
     

Share This Page