Out of memory error when emulating OS 9

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by Oki, Jun 4, 2005.

  1. Oki macrumors member

    Oki

    Joined:
    Mar 18, 2004
    Location:
    San Marcos, TX
    #1
    When I load Heroes of Might and Magic II, which starts OS 9, I get an Out of Memory error when I try to load a game. I can start games fine, but when I load them, it gives me the OoM error. I dug up the info on the game app, and increased the minimum size and the preferred size to nearly 10x what they used to be (the minimum was 7000KB and the preferred was 9000kb, and I increased both to 100000kb. I am running a 15" Powerbook, 512 MB RAM. Still gives me an error. What to do?
     
  2. yellow Moderator emeritus

    yellow

    Joined:
    Oct 21, 2003
    Location:
    Portland, OR
    #2

    It may be that the game won't run in Classic.
     
  3. Mechcozmo macrumors 603

    Mechcozmo

    Joined:
    Jul 17, 2004
    #3

    That's it. The game wants something or other to work a certain way and it isn't working, so it hits that error.
     
  4. Oki thread starter macrumors member

    Oki

    Joined:
    Mar 18, 2004
    Location:
    San Marcos, TX
    #4
    I found this:

     
  5. Mechcozmo macrumors 603

    Mechcozmo

    Joined:
    Jul 17, 2004
    #5
    Virtual PC 6 doesn't work in Tiger IIRC. Don't know if version 5 has the same issue or not.
     

Share This Page