"Out of Scan Range" with OS 10.2 -- help!!

Discussion in 'General Mac Discussion' started by BeoLab8000, May 26, 2003.

  1. BeoLab8000 macrumors newbie

    Joined:
    Jul 18, 2001
    #1
    I'm using a 17" Sony Multiscan CRT monitor. It works just fine with OS 9.2. However, out of the blue, whenever I now try starting up my G4 with 10.2, right as the gray background goes to blue, I get an "out of scan range" warning. I can't proceed at all, and end up having to restart with 9.2. I miss my Jaguar!

    Any thoughts on the problem? Are there any 10.2 system files I could try deleting/moving to "reset" the preferences that are causing this problem?

    Thanks!
     
  2. tazo macrumors 68040

    tazo

    Joined:
    Apr 6, 2003
    Location:
    Pacific Northwest, Seattle, WA actually
    #2
    Check the resolution and hz rating on it. that is usually what causes an OS to crash like that.
     
  3. beatle888 macrumors 68000

    beatle888

    Joined:
    Feb 3, 2002
    #3
    prepare to be flammed for posting this topic EVERYWHERE.

    :eek: ;)
     
  4. Sun Baked macrumors G5

    Sun Baked

    Joined:
    May 19, 2002
    #4
    Re: Delete this thread PLEASE.

    This'll get ugly. :rolleyes:

    4 Threads. :eek:
     
  5. eyelikeart Moderator emeritus

    eyelikeart

    Joined:
    Jan 2, 2001
    Location:
    Metairie, LA
    #5
    the other 3 have been deleted...hopefully this won't be a problem anymore tonite... ;)
     
  6. Rower_CPU Moderator emeritus

    Rower_CPU

    Joined:
    Oct 5, 2001
    Location:
    San Diego, CA
    #6
    Try resetting your PRAM by holding the Command + Option + P + R keys at startup. Keep holding them down until you've heard 3-4 chimes.

    OS X is pretty good about the scan range at the login screen, and if it worked fine before and is all of a sudden doing it, it might just be the monitor going bad.
     
  7. broom-z macrumors newbie

    Joined:
    Jul 8, 2004
    #7
    "Out of Scan Range" with OS 10.3-help!

    Has anyone ever figured this out? It's been a year since this thread but I'm having the same problem in 10.3 with a Sony Multiscan 17sf. the thread never said how/if anyone resolved it, but I tried that PRam resetting and that didn't do it. PLease help :confused:
     

Share This Page