parallels and screen resolution?

Discussion in 'Mac Apps and Mac App Store' started by janey, Apr 28, 2006.

  1. janey macrumors 603

    janey

    Joined:
    Dec 20, 2002
    Location:
    sunny los angeles
    #1
    anyone out there using parallels?

    I find absolutely no option to control any aspect of the guest OS display...it's ridiculously annoying to use Parallels at 1600x1200 on a small display or some deal when I want it in a more manageable smaller size like 1280x1024.

    Changing the resolution in the guest OS results in things messing up and not displaying correctly.

    Grr, am I missing something right in front of me?

    Edit: pictures describe things better than words:
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  2. Nermal Moderator

    Nermal

    Staff Member

    Joined:
    Dec 7, 2002
    Location:
    New Zealand
    #2
    What version are you using? Beta 6 claims to have "Custom video resolutions support added".
     
  3. janey thread starter macrumors 603

    janey

    Joined:
    Dec 20, 2002
    Location:
    sunny los angeles
    #3
    beta6 now, still doesn't work, sigh. been fiddling around with xorg.conf for a while now too, and still no luck.
     
  4. Electro Funk macrumors 65816

    Electro Funk

    Joined:
    Dec 8, 2005
    Location:
    The Opium Garden
    #4
    when did beta 6 come out?

    i am using beta 5 and can change screen rez just fine... if i am in xp i just right click and cange from there, it resizes the parallels window accordingly...
     
  5. janey thread starter macrumors 603

    janey

    Joined:
    Dec 20, 2002
    Location:
    sunny los angeles
    #5
    beta6 came out in the past day or so.

    and yeah...i don't know what it is...nothing I do in xorg.conf changes what happens, and I'm utterly unhappy at using it with the bottom 8th of a screen chopped off.
     

Share This Page