Parallels and usb support

Discussion in 'Windows, Linux & Others on the Mac' started by cool11, Feb 11, 2007.

  1. cool11 macrumors 65816

    cool11

    Joined:
    Sep 3, 2006
    #1
    I just installed parallels 3120 beta and win xp.
    Everything seems to be ok but I wonder where is the usb support?
    It is supposed to recognise usb devices but this do not happen.
    Am I doing something wrong?
     
  2. psychofreak Retired

    psychofreak

    Joined:
    May 16, 2006
    Location:
    London
  3. dukebound85 macrumors P6

    dukebound85

    Joined:
    Jul 17, 2005
    Location:
    5045 feet above sea level
    #3
    3120 had usb support....

    as far as the op is concerned. go to the tool bar and you have to select which usb peripherals you want parallels to access. sorry cant think of the exact menu off the top of my head
     
  4. psychofreak Retired

    psychofreak

    Joined:
    May 16, 2006
    Location:
    London
    #4
    I was just suggesting upgrading to the latest beta, it is very stable and it is always good to be up to date.
     
  5. cool11 thread starter macrumors 65816

    cool11

    Joined:
    Sep 3, 2006
    #5
    I just upgraded to 3150.
    I stop the virtual machine, I go to the parallels controlpanel and press usb connection. Then the parallels close! This happened to 3120 too.

    Where is the usb support? I tested 3120 and 3150 and no luck at all. Two different versions, same problem?

    Do you see your usb devices? Why does this happen to me?
     
  6. cool11 thread starter macrumors 65816

    cool11

    Joined:
    Sep 3, 2006
    #6
    Do you have usb support with 3150? Am I the only one that I do not?
     
  7. psychofreak Retired

    psychofreak

    Joined:
    May 16, 2006
    Location:
    London
    #7
    Are you sure? Remember that you have to press 'devices' at the top to choose which USB to use...does this not appear/work?
     
  8. cool11 thread starter macrumors 65816

    cool11

    Joined:
    Sep 3, 2006
    #8
    Press it while the parallels are stoped? I did it, then the parallels windows closed! Seems to be a bug.
     
  9. sunfast macrumors 68020

    sunfast

    Joined:
    Oct 14, 2005
    Location:
    London
    #9
    There is also a little USB icon on the bottom right of the window - I tend to click on that to select the USB device I want to use
     
  10. kcbase macrumors newbie

    Joined:
    Feb 28, 2007
    #10
    I normally do exactly what you suggest. Sometimes I can shut the printer off (device I'm trying to connect) and make the Parallels active then turn it back on while that's active and it'll let me use it; however, lately I get this message (below) and can't seem to do anything about it (I've tried closing/quit everything possibly connected).


    "USB device you are trying to connect to the virtual machine is being used by another process. Wait 5-10 seconds, then try to connect the device again. If this does not help, find the application that blocked up the device and disconnect it manually"

    Any suggestions?
     
  11. ericthered macrumors member

    Joined:
    Jan 31, 2007
    Location:
    no where
    #11
    Same issue here...
     
  12. wrldwzrd89 macrumors G5

    wrldwzrd89

    Joined:
    Jun 6, 2003
    Location:
    Solon, OH
    #12
    Since it's a printer that's giving you trouble, it's possible that the printer driver on the Mac OS X end is hogging the printer :mad:
    This is highly annoying if you want to print in Windows, and I have yet to find a solution.
     
  13. dannyss macrumors member

    Joined:
    Nov 25, 2006
    #13
    On build 1970, haven't installed 3186 yet, I get the same message when I try to enable my usb2 HDD:confused:
    With the printerI had no problems:confused:
     
  14. wrldwzrd89 macrumors G5

    wrldwzrd89

    Joined:
    Jun 6, 2003
    Location:
    Solon, OH
    #14
    Parallels build 1970 doesn't support USB2. Build 3186 does. You might want to install the newer build.
     
  15. bored911 macrumors 6502

    bored911

    Joined:
    Feb 18, 2007
    Location:
    NYC
    #15
    hello, parallels is out of beta!!!!! just get the new full version! i had a similar problem, where coherance just plain wouldn't work, fixed it in full.
     

Share This Page