Part 2 to my new motion Track in Video

Discussion in 'Digital Video' started by Espnetboy3, Feb 27, 2006.

  1. Espnetboy3 macrumors 6502

    Joined:
    Feb 1, 2003
    #1
    Ok so what everyone has been telling me isnt working at all. My situation is I have a van driving down the block with markers on it.(Red tape like this +) There are 2 trackers. I then bring my footage into AE and then I track it with 2 points a scale and position track. I did this to put the Words Toyota Van on it just a practice. This worked ok i had to manually touch up some keyframe but it worked good. I then exported a random frame like everyone said and brought it to photoshop to clean and paint out the markers. I cloed them out. Then i brought the clean plate (frame) into AE and did a Single Point position motion track and applied the data to this clean plate.

    The thing is now when i erase the the footage beacsue the clean plate is underneath its not working its clean for the one frame i cleaned then thats it. Any help. Could it be i need to clean the very first frame so it tracks perfectly in video or is this method only if the trackers are still in the footage.Example a tracker on a bottle sitting on a table and just the camera moves.
     
  2. pdpfilms macrumors 68020

    pdpfilms

    Joined:
    Jun 29, 2004
    Location:
    Vermontana
    #2
    I would love to see what you're trying to do, as I'm having trouble visualizing.
     
  3. RAS admin macrumors regular

    RAS admin

    Joined:
    Sep 4, 2004
    Location:
    Berkshires, Mass.
    #3
    Make sure it is a regular .tif from Photoshop (not a tiff image sequence). Drag .tif into project window and then drag it to the timeline. The single frame should run the entire length of the clip (you will see it in the timeline).
     
  4. Espnetboy3 thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Feb 1, 2003
    #4
    the single frame does run the entire length of the clip. My whole problem is it doesnt follow perfectly under the source footage . The first frame i erase the marker and it shows thru which is good. It shows the bottom layer which is the clean plate. But once it starts moving im shot.
     

    Attached Files:

  5. Espnetboy3 thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Feb 1, 2003
    #5
    Can no one point me in the right direction on how to paint out markers when the camera is movie. Or vice versa moving markers if the object like the van is moving? This is a very common workflow being that its done in all shots that have motion tracking.
     
  6. LethalWolfe macrumors G3

    LethalWolfe

    Joined:
    Jan 11, 2002
    Location:
    Los Angeles
    #6
    You might need to head to a dedicated AE forum like over at dvxuser.com


    Lethal
     
  7. Espnetboy3 thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Feb 1, 2003
    #7
    THanks lethal thats a pretty good forum from what browsed really quick. I googled after effects forums and didnt really see it come up. Got anymore good ones :)
     
  8. LethalWolfe macrumors G3

    LethalWolfe

    Joined:
    Jan 11, 2002
    Location:
    Los Angeles
    #8

Share This Page