iPad Please confirm that i've messed it up! :(

Discussion in 'Jailbreaks and iOS Hacks' started by Seismic Wave, Dec 13, 2012.

  1. macrumors newbie

    Joined:
    Dec 13, 2012
    #1
    Hi folks,

    So my iPad 2 was running jailbroken on 5.0.1. I was having all sorts of problems with my wifi dropping and decided to upgrade to 5.1.1, as it too, is jailbreakable.

    I downloaded both firmwares and used Redsn0w to re-restore. Unfortunately during the process I got some kind of recovery timed out message. I can't remember exactly what it said.

    My device now boots into recovery. I've tried the re-restore again, multiple times on multiple computers, both Mac and PC, but every subsequent time Redsn0w alerts me that it can't identify the firmware on my device and do I want it to act as if 5.x is the installed firmware.

    After saying yes, i'm asked if it's a direct 5.1.1 to 5.1.1 re-restore to which I answer no. it then asks for the old firmware. I select it and it prepares the restore image. Once completed I receive a message "Uploading iBEC".

    Once this progress bar fills I receive an error stating that Redsn0w couldn't restore. You might have guessed the current FW incorrectly (I haven't).

    Apologies for the war and peace above but am I going to have to "upgrade" to iOS6 or is there a way to exit recovery mode?

    I've tried both Redsn0w and TinyUmbrella's recovery fixes to no avail!

    Thanks for your time
     
  2. macrumors G4

    dhlizard

    Joined:
    Mar 16, 2009
    Location:
    The Jailbreak Community
    #2
    Did you have SHSH files saved ?
    They are required to do a restore to older firmware.
     
  3. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Dec 13, 2012
    #3
    Yeah, sorry forgot to say that I have blobs for 5.0.1 and 5.1.1 saved locally and on Cydia
     
  4. macrumors member

    Joined:
    Mar 18, 2012
    #4
    did you try a 5.0.1 restore using redsn0w?
     
  5. macrumors G4

    dhlizard

    Joined:
    Mar 16, 2009
    Location:
    The Jailbreak Community
    #5
    How did your iPad get to 5.0.1, factory fresh, OTA or iTunes
     
  6. Seismic Wave, Dec 14, 2012
    Last edited: Dec 14, 2012

    thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Dec 13, 2012
    #6
    Yeah, I get the same message.

    If I remember correctly, I used iTunes.

    Is there a site you guys recommend for downloading complete, legit firmware files?

    Apolgies if i'm not allowed to ask this!
     
  7. macrumors G4

    dhlizard

    Joined:
    Mar 16, 2009
    Location:
    The Jailbreak Community
    #7
  8. macrumors 68000

    roxxette

    Joined:
    Aug 9, 2011
    #8
    Try dfu restore, if it you still get the error jailbreak with redsn0w anyway and it should work.
     
  9. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Dec 13, 2012
    #9
    If I try to restore in DFU mode, Redsn0w tells me to put the device in recovery mode
     
  10. macrumors member

    Joined:
    Mar 18, 2012
    #10
    How about trying to create a custom signed 5.0.1 IPSW file using iFaith and your 5.0.1 shsh (iFaith does not support 5.1.1). You can use tiny umbrella to save your SHSH locally if you haven't already. Then follow instructions to get into pwned dfu mode and do a shift restore in iTunes.

    Should work....
     
  11. macrumors 601

    TriJetHero

    Joined:
    Oct 13, 2010
    Location:
    World
    #11
    Doesn't work on A5 devices like the iPad2, it only works on A4 device with the limera1n exploit.
     
  12. macrumors member

    Joined:
    Mar 18, 2012
    #12
    Sorry yes, you are correct.
     
  13. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Dec 13, 2012
    #13
    Thanks for the replies folks

    Looks like I may have to restore it to iOS6 :(
     
  14. macrumors 601

    TriJetHero

    Joined:
    Oct 13, 2010
    Location:
    World
    #14
    do you have blobs for 4.3.3?
     
  15. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Dec 13, 2012
    #15
    Unfortunately not. It came with 5.0.1 installed! :(
     
  16. macrumors 601

    TriJetHero

    Joined:
    Oct 13, 2010
    Location:
    World
    #16
    which redsn0w are you using?
    try yes on the 5.1.1 to 5.1.1 restore

    use the 5.01 IPSW
     
  17. macrumors 6502a

    TheRainKing

    Joined:
    Jun 11, 2012
    #17
    What's wrong with just restoring to iOS 6, then downgrading to iOS 5.1.1, and then jailbreaking?
     
  18. macrumors member

    Joined:
    Mar 18, 2012
    #18
    That can only be done for older devices like the iPhone 4.
    For A5 devices like the ipad 2 and iPhone 4S, once you are on iOS 6 you cannot go back...
     
  19. macrumors 601

    TriJetHero

    Joined:
    Oct 13, 2010
    Location:
    World
    #19
    That is only true for the 4S
    If blobs are available for 4.3.3 on the ipad2 you can downgrade to that and from there to 5+ with blobs
     
  20. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Dec 13, 2012
    #20
    0.9.15b3

    I've tried 5.1.1 to 5.1.1 too.

    What do you mean by use the 5.01 IPSW?

    Cheers
     
  21. macrumors 601

    TriJetHero

    Joined:
    Oct 13, 2010
    Location:
    World
    #21
    when asked if it is a 5.1.1 to 5.1.1 select yes
    but use 5.0.1 to update

    you do have blobs for 5.01 an 5.1.1 both right?
     
  22. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Dec 13, 2012
    #22
    Yeah I have the blobs for both firmwares.

    This is getting weird now. I hadn't tried in a few days, so I decided to try your suggestion. I said that is was 5.x to 5.x re-restore after initially selecting the 5.0.1 firmware.

    It then asked if it was a 5.0.1 to 5.0.1 re-restore, I said no and selected the 5.1.1 firmware. It got passed the iBEC part and even the progress bar on the device itself completed.

    However, it got to the part in Redsn0w where it says "waiting for recovery". After a few seconds and with nothing showing on the device itself I get the "could no re-restore message. You might have guessed the firmware". So I got a lot further but still no success! :(

    It gets weirder. I decided to try again right away. This time it didn't even get passed the iBEC stage! Very strange.
     
  23. macrumors 601

    TriJetHero

    Joined:
    Oct 13, 2010
    Location:
    World
    #23
    What i understand from your postings is that the phone was on 5.0.1

    I don't understand why you than say NO when redsn0w asks if it is a 5.01to5.01 restore which this is....
     
  24. macrumors 68000

    roxxette

    Joined:
    Aug 9, 2011
    #24
    Download igrip and should fix it.
     
  25. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Dec 13, 2012
    #25
    Ok, so I finally fixed it.

    I was encouraged by the fact that I got so far in my last attempt and thought that it must be something to do with recovery mode.

    I turned the iPad off, held the home button down and turned it back on. I was trying this on my pc this time and as soon as it booted into recovery, windows started installing drivers.

    I ran the re-restore again, 5.0.1 to 5.0.1 and it worked perfectly.

    However, I really wanted to be on 5.1.1, so I decided to re-restore from 5.0.1 to 5.1.1 like I had intended all along.

    This part was in two stages. Redsn0w re-restores 5.0.1 first and then reboots the device to upgrade to 5.1.1. Once rebooted I got a service couldn't start message, which, when I rebooted the device, stuck me in the position I was in initially. This time, I powered off the device, held down the home button and turned it back on. In Redsn0w, I selected 5.1.1 to 5.1.1 and it completed successfully.

    Cheers for everyones help
     

Share This Page