PLEASE HELP! Wont boot up after i installed the apple update

Discussion in 'MacBook Pro' started by pilotkid, Mar 13, 2007.

  1. pilotkid macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 22, 2006
    Location:
    Chandler, AZ/Chicago, IL
    #1
    I dont know what happed, The apple software update came on and i just clicked install like i always do. It installed a iphoto update and a OSX update. There was a error on the OSX update and after that my macbook was really really slow so i restarted it. Since then when i turn it on it doest get past the gray screen with the apple logo on it and that spinning thing under it. I left if for 15mins and it was still there and it got REALLY HOT! so i ended up having to hold down the power button to get it to turn back off. I have let it cool and tried 3 times since and the same thing happens. Whats wrong with it what can i do? I tried to call apple cause i have apple care but its closed! HELP ME PLEASE:confused: :confused: :eek: :eek: :mad: :mad: :mad:
     
  2. mad jew Moderator emeritus

    mad jew

    Joined:
    Apr 3, 2004
    Location:
    Adelaide, Australia
    #2
    If you hold SHIFT at startup, can you get into Safe Mode? :)
     
  3. pilotkid thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 22, 2006
    Location:
    Chandler, AZ/Chicago, IL
    #3
    No that didnt work either. I just comes up with the grey screen with the apple logo with that thing spinning under it!
     
  4. Mooey macrumors regular

    Joined:
    Feb 8, 2007
    #4
  5. pilotkid thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 22, 2006
    Location:
    Chandler, AZ/Chicago, IL
    #5
    Thank you, Now i have just added another problem though. I got my apple care out and put in the cd with it cause it said it was some kind of thing to trouble shoot and now i cant get the cd out. Any ideas how to get it out? ahhhhh, what a night!
     
  6. Mooey macrumors regular

    Joined:
    Feb 8, 2007
    #6
    lol, I forgot how to get it out. Lemme reboot my mac and see what works. After that, you're on your own until later today:p
     
  7. mad jew Moderator emeritus

    mad jew

    Joined:
    Apr 3, 2004
    Location:
    Adelaide, Australia
    #7
    Try rebooting with the mouse button (or trackpad button) pressed. :)
     
  8. pilotkid thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 22, 2006
    Location:
    Chandler, AZ/Chicago, IL
    #8
    I got the cd to come out. I held down the mouse while i restarted it. Now i'm going to try the steps in that link above. Thank you both very much. I'll let you know what happens
     
  9. Mooey macrumors regular

    Joined:
    Feb 8, 2007
    #9
    Alright, no problem, bro. Glad to help anyone out:)

    I'll check sometime tomorrow as to how your situation went.
     
  10. pilotkid thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 22, 2006
    Location:
    Chandler, AZ/Chicago, IL
    #10
    I'm currently repairing the disk, then after that I'm going to repair disk permissions two times (In the link above it says do it a couple times?)
     
  11. Mooey macrumors regular

    Joined:
    Feb 8, 2007
    #11
    lol, that didn't hit me until I tried every command in the book.
     
  12. pilotkid thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 22, 2006
    Location:
    Chandler, AZ/Chicago, IL
    #12
    That didnt work for me so now i'm on option two. After that i will just redo it like it came in the box but there goes about a thousand dollars worth of music and 1500 pics of family/friends/vacations/flying trips:mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:
    I hope option two works!:confused:
     
  13. mad jew Moderator emeritus

    mad jew

    Joined:
    Apr 3, 2004
    Location:
    Adelaide, Australia
    #13
    How did you repair the disk? What error did it give when it didn't work? :)
     
  14. pilotkid thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 22, 2006
    Location:
    Chandler, AZ/Chicago, IL
    #14
    This is what i've beenn following...http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=287303

    I did option 1 first. Thats where i repaired the disk and permissions. I didnt get a error message, but when i restarted my macbook it just sat there again for 8mins on that grey screen and that thing spinning under it. So i turned it back off(held down the power button) and started with option 2 and its currently 56% complete.
     
  15. pilotkid thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 22, 2006
    Location:
    Chandler, AZ/Chicago, IL
    #15
    Mad Jew and Mooey IT WORKED! I am typing to you on my macbook, thanks again for all your help, I really appreciate it! Now i'm going to back up my music and pics. Oh Wait i do have one more question,lol. OK so now that i did all this i think i have OSX on here twice(does that sound right) cause my free hard drive space went down to24.86 gb free from about 37 free before i started all this. So how do i fix this?:D :D :D :D :D
    Thanks again, I owe you guys!
     
  16. pilotkid thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 22, 2006
    Location:
    Chandler, AZ/Chicago, IL
    #16
    Actually i now see a folder titles "Previous Systems" Can i just trash that?
     
  17. mad jew Moderator emeritus

    mad jew

    Joined:
    Apr 3, 2004
    Location:
    Adelaide, Australia
  18. pilotkid thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 22, 2006
    Location:
    Chandler, AZ/Chicago, IL
    #18
    Thanks again! Should I try and do all the software updates again? The version of OSX that i'm running now is 10.4.6
     
  19. mad jew Moderator emeritus

    mad jew

    Joined:
    Apr 3, 2004
    Location:
    Adelaide, Australia
    #19
    Maybe just go to 10.4.8, assuming you had no troubles with it... Lay off 10.4.9 for a while, and keep everything backed up. :)
     
  20. Mooey macrumors regular

    Joined:
    Feb 8, 2007
    #20
    Alright! Glad that it worked. I went ahead and updated to 10.4.9 (I need the volume increase as I watch DVDs constantly). I'm glad I could help ya, man.

    Take it easy:)
     
  21. pilotkid thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 22, 2006
    Location:
    Chandler, AZ/Chicago, IL
    #21
    I did back everything up to my ipod(I dont currently have a external hard drive, I might get one after this,lol) and after that was done i did all the software update except 10.4.9 and then after alllll those were installed i went ahead and sucked it up and downloaded and installed 10.4.9 and its working great. Thanks to both of you that helped me all night. Have a great day!:D :) :D :apple:
     

Share This Page