Please read! Logic 'System Overload'.

Discussion in 'Digital Audio' started by Joko, Mar 26, 2008.

  1. macrumors 6502

    Joko

    Joined:
    Jan 30, 2008
    #1
    Please can all who are experiencing 'system overload' messages and freezes on Logic 8 report their complaints to Apple, it's the fastest way we can get a fix for it! There is clearly a problem with Logic when 8 core 3.2Ghz Mac Pro's are 'system overloading' with less than 5 audio tracks! Thanks.

    http://www.apple.com/feedback/logicpro.html
     
  2. macrumors newbie

    Joined:
    Apr 6, 2008
    #2
  3. macrumors 68040

    Killyp

    Joined:
    Jun 14, 2006
    #3
    In fairness to the OP, it does actually look like it's an issue with Logic + 8 core MacPros, and not simply being mis-used by the user.

    I would report it if I had an 8-core MP...
     
  4. macrumors regular

    Joined:
    Feb 9, 2008
    Location:
    Hawaii
    #4
    I would report it if I was getting system overload messages. I'm not, so far. *crosses fingers*
     
  5. thread starter macrumors 6502

    Joko

    Joined:
    Jan 30, 2008
    #5
    Thanks for the replies. Will looks at the video now. I have had significantly less overloads since posting this thread! haha. Anyway a quick buffer setting normally fixes the problem. And for now audio is recrding at 44100 to save power. Although i shouldnt need to conserve much power with a 2.6 4GB ram machine but as long as the work gets done and sounds good, i'm happy!
     
  6. macrumors member

    ausdave

    Joined:
    Aug 28, 2007
    #6
    I get overload errors quite regularly now (only been a recent thing... and often im only playing 1 track of audio when it happens).

    It didnt start happening until I updated to Logic 8.1 or whatever the last update was, so I'm assuming that this is the culprit (and I think I might roll it back to the original install when I get a chance).
     

Share This Page