PMG4 Quicksilver DP 1ghz 512mb Won't Boot

Discussion in 'PowerPC Macs' started by trojanlimit, Feb 22, 2008.

  1. macrumors newbie

    Joined:
    Feb 22, 2008
    #1
    Hey guys,

    I searched google for this and came across a relevant article and I believe the solution might be to get a new pram battery (suggested radioshack), but I'd like to get some second thoughts.

    I recently acquired a dual processor 1ghz powermac g4 quicksilver with what seems to be 512mb ram, and an upgraded 200gb harddrive. I had to buy a new power cord from radio shack because it didn't come with one but when I turn it on, i see a glowing white light behind the power button that fades away almost immediately. I hear (and see when i pulled down the side cover) the fan moving, and a little red led light shines bright on the motherboard, but the harddrive does not spin up. I'm not sure if the optical drive turns on either. I tried messing with the jumper settings and switching the cables in the computer but nothing worked. I put the drive in an external enclosure and it mounted fine, so i have no doubts on the drive, but i was wondering if this is indeed a pram battery issue, and how much it would cost to get a new one. the other site estimated around 12-15 bucks (very reasonable considering i got the computer for free).

    Let me know as i'd love to get working on it.

    also, i believe it has two graphics cards and one has an ADC connection - are those the ones that look like dvi but are oval shaped?
     

Share This Page