Port question...

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by ruzzian, Oct 11, 2005.

  1. ruzzian macrumors member

    ruzzian

    Joined:
    Oct 5, 2005
    Location:
    Southsea, UK
    #1
    Hiya. I'm looking for an alternative to Port 65535. I need to put a port into a Widget and it wont accept 65535 cos it is already in use. Anybody help? I'm really not good with Port stuff. Dont really understand it...
     
  2. trainguy77 macrumors 68040

    Joined:
    Nov 13, 2003
    #2
    You could pick any port but.... But just to be sure you don't conflict with anyone’s port, if this is going to be available for the public go here http://www.iana.org/assignments/port-numbers and try to pick one that is not used.
     
  3. belvdr macrumors 601

    Joined:
    Aug 15, 2005
    #3
    And you can't pick a port below 1024 unless you are root. To find your open ports, you can use netstat.
     
  4. ruzzian thread starter macrumors member

    ruzzian

    Joined:
    Oct 5, 2005
    Location:
    Southsea, UK
    #4
    Cheers guys,

    I'll see which one works out, and I'll let you know.

    :D
     
  5. ElectricSheep macrumors 6502

    ElectricSheep

    Joined:
    Feb 18, 2004
    Location:
    Wilmington, DE
    #5
    Are you trying to select a port for listening? You should know that 65535 is within MacOS X's ephemeral port range (49152-65535) and is used for outbound traffic.
     

Share This Page