PowerBook doesnt always make boot sound

Discussion in 'PowerPC Macs' started by lamina, Mar 30, 2006.

  1. macrumors 68000

    lamina

    Joined:
    Mar 9, 2006
    Location:
    From Canada, living in Seoul
    #1
    Hey all,

    My PowerBook doesn't always make the boot sound. Seems like 1 in 10 boots, it doesnt do it. I see no problem with performance or stability.

    What could be causing this? Yes I did upgrade the RAM with Kingston KTA-PB533/1G , which mobel.com tells me is the most compatible. We have had no problems with this RAM in the shop, so I don't think the RAM could be causing it.

    Also, I can the AHT about a week ago to see if there was a problem with my fans, all came back good.

    Any ideas?
     
  2. Administrator/Editor

    WildCowboy

    Staff Member

    Joined:
    Jan 20, 2005
    #2
    Do you have your volume muted?
     
  3. macrumors 6502

    Joined:
    Mar 15, 2005
    Location:
    The heart of Europe
    #3
    Volume muted?

    sorry, double post
     
  4. macrumors 6502

    Joined:
    Mar 15, 2005
    Location:
    The heart of Europe
    #4
    Volume muted?

    AFAIR the 'Books skip the startup chime when the volume was muted at shutdown.
     
  5. thread starter macrumors 68000

    lamina

    Joined:
    Mar 9, 2006
    Location:
    From Canada, living in Seoul
    #5
    smartypants(es). Yes, the volume was muted.
     
  6. macrumors 601

    stoid

    Joined:
    Feb 17, 2002
    Location:
    So long, and thanks for all the fish!
    #6
    Yes, Apple laptops load the volume setting prior to chime. So if you had the volume set to one bar you get a quiet chime, and if the volume was all the way up, you get a loud chime.
     

Share This Page