PowerMac G5 Ram question

Discussion in 'Macintosh Computers' started by Albone, Oct 15, 2004.

  1. macrumors regular

    Joined:
    Jul 22, 2003
    #1
    The info on this seems kinda sketchy...if I have a G5 with 2 banks of RAM slots (4 RAM slots in total), can I have one bank of 2 512MB RAM chips and 2 256MB RAM chips in the other bank?

    The only thing I know for sure, is that you need the exact same RAM chips to fill one bank.

    Thanks
     
  2. macrumors 65816

    ChrisFromCanada

    Joined:
    May 3, 2004
    Location:
    Hamilton, Ontario (CANADA)
    #2
    Your plan looks fine to me. You couldn't do something like 3 - 512s or a 1Gig a 256Mb and 2 - 512s.
     
  3. macrumors 6502

    Joined:
    Jun 23, 2003
    #3
    The config you asked about is exactly what I have - the 2 256s came stock and I added 2 512s (from Crucial). Works great.
     
  4. Moderator emeritus

    Joined:
    Jul 4, 2004
    #4
    The G5 dual 2.5s must have the two banks mirrored, symmetrical.

    i.e. 1 x 512 + 1 x 256 in each bank, same order going outwards from the centre...
     
  5. macrumors 68040

    Macmaniac

    #5
    Correct, the G5's slots are not designed to work with 2 512s in the upper 2 slots while 2 256s are in the lower 2 slots. They have to match.
    Slot A-paired with D
    Slot B-Paired with C
    Slot C-Paired with B
    Slot D-paired with A
    Thats how slot situation works out in the G5.
     
  6. macrumors G5

    Sun Baked

    Joined:
    May 19, 2002
    #6
    I think I uploaded a picture of the pairing...

    [​IMG]
     

Share This Page