PowerMac G5 won't boot beyond gray screen

Discussion in 'PowerPC Macs' started by dougrekjr, Nov 1, 2009.

  1. macrumors newbie

    Joined:
    Nov 1, 2009
    #1
    I've got a 4-year-old PowerMac G5 (dual 2ghz) and lately on boot it gets to the gray screen and then shuts back down. I recently loaded Yasu for resetting permissions, etc., but the architect says he doesn't think there is a connection. Suggests battery, but I'm unclear on that. Suggestions/guidance would be appreciated. Thanks in advance.
     
  2. macrumors 604

    iBookG4user

    Joined:
    Jun 27, 2006
    Location:
    Seattle, WA
    #2
    Have you tried resetting your PRAM?
     
  3. macrumors 68030

    Supa_Fly

    Joined:
    May 30, 2002
    Location:
    Toronto, Ontario, Canada
    #3
    On the
    otherboard near the memory slots there is a battery the size of a watch battery - ou may need to replace this. There are a few other resets that may be able to resolve your issues that you may be able to check out.
     
  4. thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Nov 1, 2009
    #4
    Yes, reset PRAM multiple times, doesn't do anything. Reset pram, nvram and all and machine still won't run through the boot up. I'll replace the battery and see what that does, hopefully back soon with good news. Thanks.
     
  5. macrumors 604

    iBookG4user

    Joined:
    Jun 27, 2006
    Location:
    Seattle, WA
    #5
    Hmm, if you hear the startup chime, then you could see if it boots through safe mode.
     
  6. macrumors 601

    OrangeSVTguy

    Joined:
    Sep 16, 2007
    Location:
    Northeastern Ohio
    #6
    Can you boot from your CD? Run the hardware test to see what is wrong.
     

Share This Page