powermac MDD Fans going CRAZY

Discussion in 'PowerPC Macs' started by Macmadant, Feb 3, 2006.

  1. Macmadant macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 4, 2005
    #1
    today i turned on my powermac and throughout the day they have been randaomly going into full blastmode then back to normal, the other day i downloaded a firmware update but i think mine was up to date and the one that comes with the computer would this make a difference, also is there any way i can set processer performance to reduced or higher like on my ibook thanks
     
  2. ybakos macrumors member

    Joined:
    Nov 7, 2005
    #2
    Hope it's ok...

    My G5 started doing that and it took me three months to get a replacement. Hope everything goes ok with yours. I would take it to the apple store or compusa immediately.
     
  3. mad jew Moderator emeritus

    mad jew

    Joined:
    Apr 3, 2004
    Location:
    Adelaide, Australia
    #3
    I reckon a PRAM reset might be a good place to start. Not sure if it'll do anything though. :eek:
     
  4. Otto Rehhagel macrumors regular

    Otto Rehhagel

    Joined:
    Jan 21, 2005
    #4
    Oh. I thought you were talking about the fans, as in followers of, going crazy for the Powermac MDD. That would have been sad. Anyways.

    Ok, now I will try to help. Did you replace your power supply back when Apple was offering a replacement plan? I did, and it dramatically improved my system performance. The were quieter and less "hair dryer" like. Your problem may also be software related, but I don't know eneough to tell you anything there.
     
  5. Otto Rehhagel macrumors regular

    Otto Rehhagel

    Joined:
    Jan 21, 2005
    #5
    From Macmadant's location, it looks like he is in England. Do they have CompUSA's there?

    Anyways, I am guessing the warranty has already run out on this machine, right?
     
  6. Macmadant thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 4, 2005
    #6
    yeah your right, the warrenty has run out, sorry if i caused any confusion but the powermac i was referring to was my other powermac which is a single 1.25ghz one, and not my duel 1.42ghz thats acting as our media centre, any way i reset the PRAM and i think it's working bu i'm not sure, will check again and feedback, thanks
     

Share This Page