Prey settings

Discussion in 'Games' started by BBC B 32k, Feb 25, 2007.

  1. BBC B 32k macrumors 6502

    Joined:
    Aug 5, 2005
    Location:
    London
    #1
    I have downloaded the demo of Prey as the game concept seemed cool. The last game of this type I played was Wolfenstien about 2 years ago.

    When I play it on my new 24" iMac it is not the best. Some tearing and low frame rate. Also I can not get it to display in widescreen to fill my screen.

    What would you reccomend for the settings?

    24" iMac C2D 2gig 7300GT-128mb

    thanks
     
  2. Dagless macrumors Core

    Dagless

    Joined:
    Jan 18, 2005
    Location:
    Fighting to stay in the EU
    #2
    I'm on a 2ghz 17" C2D. I could run it at 1024*768 (widescreen box ticked) on high settings and had a good experience with it.
    I recommend getting new drivers, these always help I find. I'm using Radeon's Omega drivers and I've noticed a boost between 5-8fps in HL2 alone.
     
  3. MRU macrumors demi-god

    MRU

    Joined:
    Aug 23, 2005
    Location:
    Ireland
    #3
    I run at 1600x1200, everything on ultra high / max and 2x AA selected
    (i couldnt get the game / demo to run at 1920x1200)

    on a macpro 2.66ghz, 3gb ram, X1900xt


    edit:- so somewhere between my settings and jimmi's.
     
  4. joepunk macrumors 68030

    joepunk

    Joined:
    Aug 5, 2004
    Location:
    a profane existence
    #4
    Prey, as in the game where a Native Aboriginal American is abducted by aliens and fights them with the help of his grandfather?

    If it is then I use the default settings on my PB G4 (see sig)

    runs pretty good, no real lagging at all.
     
  5. MRU macrumors demi-god

    MRU

    Joined:
    Aug 23, 2005
    Location:
    Ireland
    #5
    It's actually VERY well optomised. more so than either Quake 4 or Doom 3 and runs almost as well on mac os X as it does on it's native home of Direct X Windows PC.

    Well done asypr.
     
  6. ronni3 macrumors regular

    Joined:
    Dec 26, 2006
    Location:
    Chicago, IL
    #6
    On my Mac Pro w/ stock Quad and X1900, I have everything set at maximum on a 24" Dell LCD monitor and I have no problems playing this game.
     
  7. BBC B 32k thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Aug 5, 2005
    Location:
    London
    #7
    thanks for all the help, will have a go at adjusting my settings.
     
  8. voyagerd macrumors 65816

    voyagerd

    Joined:
    Jun 30, 2002
    Location:
    Rancho Cordova, CA
    #8
    I'm on a 1.8GHz Single CPU PowerMac G5 and can run it at 1680x1050 at all the highest settings. FSAA on multiplayer.
     
  9. zali0n macrumors regular

    Joined:
    Nov 23, 2006
    Location:
    Kent, UK
    #9
    Would anyone care to post some of their in game screen shots and perhaps a little info on what machine/settings there using?

    Ta
     
  10. Spike099 macrumors regular

    Joined:
    Feb 18, 2007
    Location:
    Canada
    #10
    MacBook Pro Prey

    Hey guys,

    Just installed Prey on my MacBook Pro C2D with 2 GB ram 15" with the x1600 128mb vram.... I found running the game at 1280x800 at high quality ran pretty well, between 25 and 35 fps... If I ran the game at 1440x900, the fps would drop to around 20ish. No screenies plus I didn't play for long as I am using the trackpad right now. Let me know of any settings that seem to help out the MacBook Pros!
     
  11. BBC B 32k thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Aug 5, 2005
    Location:
    London

Share This Page