Problem setting up a wrt54g for a Mac family. Help Please!!!

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by debo, Nov 20, 2005.

  1. debo macrumors regular

    Jan 9, 2004
    Ok, I have a wrt54g for my Macs, and I have set them up for others before. I went to set one up for my uncle today. He has an iBook and an older g3 iMac. I set it up and the iBook connects wirelessly fine, but the iMac that is connected directly will only go to https sites, and can't connect to the router. I could ping the router and I could ping yahoo, but the pages would not load. However, https sites came up just fine. Any ideas? The iMac does have norton on it, could something with norton be causing the problem?

    Before we get into why have norton because there isn't much spyware or viruses, he said he has it to keep his daughters from having free reign to the internet.
  2. mklos macrumors 68000


    Dec 4, 2002
    My house!
    I would say that Norton is the culprit there. You can use the parental controls built in to OS X (Tiger only)for the internet. Norton products are just crap and cause all sorts of problems as you can see here. I would either scale down the protection, or just take NIS off.

    Just to test, I would disable Norton just to see if you can browse. You may even want to take it off completely and then try browsing.
  3. debo thread starter macrumors regular

    Jan 9, 2004
    Ok, I wanted to try that but I ran out of time before I had to leave, so I'll ask him to try that. Any other suggestions about what it could be before I talk to him again?
  4. alexstein macrumors 6502a


    Aug 23, 2004
    What OS is your uncle using on his iMac? Give us a couple more details about the setup and we can help a little bit better.

    But from the info you posted I would blame Norton as well! Just disable it and see how things start out. I' m pretty sure you will be successful.
  5. debo thread starter macrumors regular

    Jan 9, 2004
    I'm pretty sure it was 10.2 The iBook is 10.3

Share This Page